Joachim Linnet scorede et fint solomål i den sidste kamp i årets grundspil. Foto: Malene Tswai

Blue Fox slutter grundspillet på andenpladsen: Møder nordjyder i kvartfinalen

Blue Fox sparede flere profiler forud for slutspillet, der begynder på fredag. Debut undervejs til 17-årig målmand

ISHOCKEY Herning Blue Fox slutter Metal Ligaens grundspil af på andenpladsen og kan derfor se frem til en kvartfinaleserie mod Frederikshavn. Her spilles første dyst i Herning på fredag, og der skal spilles bedst af syv kampe.

Tirsdag aften spillede Blårævene sin 48. og sidste grundspilskamp på udebane mod Herlev Eagles. Gæsterne havde taget førstepladsen, hvis det var blevet til tre point i aften, for Aalborg Pirates tabte deres udekamp i Esbjerg 2-3 efter 60 minutter efter ellers at have ført 2-0. Men Blue Fox tabte også efter en underlig kamp stort set uden defensivt fokus med 5-6. Dermed slutter Herning på 95 point. Pirates nåede 98 point.

Midtjyderne lignede ikke et mandskab, der helhjertet jagtede den spinkle chance for førstepladsen. Foruden de skadede Miska Humaloja, Patrick Madsen og Lukas Lundvald var profilerne Mac Carruth, Mathias Bau Hansen, Phillip Marionaccio og Christian Mieritz heller ikke med i bussen til hovedstaden. Det lignede klart, at de blev sparet for at stå skarpest muligt til fredag. Samtidig valgte træner Pekka Tirkkonen også ganske uvant at bruge Simon Schleicher i undertalsspillet.

Hurtig 2-0-føring

Det var da også Herlev, der kom hurtigt foran 2-0 blandt andet på et mål i powerplay. Men Herning svarede godt tilbage. Først et solomål af Joachim Linnet, der var hurtigt over pucken, da en Herlev-spiller tabte den i egen zone.

Lidt senere scorede Mads Christensen et teknisk flot mål efter sammenspil med Brett Perlini. Christensen løftede med baghånden pucken op i nærmeste målhjørne.

Føring forsvandt

Herning kom foran 3-2 små fire minutter inde i anden periode. Brett Perlini fik fat på en løs puck på blå linje og udplacerede Gustav Bågenvik i målet.

Herfra gik det stærkt den anden vej og pludselig førte Herlev 5-3. Herlev fik nemt spil og kom flere gange igennem til lette scoringer. I forbindelse med scoringen til 5-3 blev målmand Thor Baden skadet, og han overlod nettet til 17-årige Valdemar Andersen, der er lillebror til NHL-keeperen Frederik Andersen. Det var hans debut efter at have været med som reserve nogle gange.

Kort efter fik Blue Fox et straffeslag, mens de tilmed var i undertal, da Simon Schleicher blev forhindret i en afslutning. Han udnyttede selv straffeslaget til 4-5.

Herlev kom på 6-4, inden anden periode var slut.

I sidste periode kom der lidt mere ro på og lidt mere defensiv disciplin. Først to minutter før tid fik Morten Poulsen reduceret til 5-6 efter godt oplæg fra Mathias From.

Aalborg Pirates skal som vinder af grundspillet møde Rungsted Seier Capital, Odense Bulldogs slutter som nummer tre og skal møde Herlev, mens den sidste serie bliver mellem de jyske rivaler Esbjerg Energy og Sønderjyske. Første runde spilles altså på fredag med anden runde søndag. Serierne fortsætter, til et hold har nået fire sejre.