Nu 39-årige Michelle Vesterby har i en årrække tilhørt verdenseliten inden for triatlon. Men herningenseren er nu indblandet i en positiv dopingtest. Foto: Flemming Hansen

Michelle Vesterby i positiv dopingprøve: Havde ikke fornyet sin medicin-tilladelse

Den 39-årige triatlet fra Herning har været udelukket i tre måneder efter brug af astmamiddel

TRIATLON Den herningensiske triatlet Michelle Vesterby har været udelukket fra træning og konkurrence de seneste tre måneder som følge af en positiv dopingprøve.

Det oplyser Anti Doping Danmark i dag, fredag, i en pressemeddelelse.

39-årige Michelle Vesterby - i en årrække en af verdens bedste elitetriatleter - blev testet positiv for det forbudte stof Terbutalin uden for konkurrence. Testen blev foretaget 15. juni 2022 på Vesterbys hjemmeadresse i Herning, oplyser Danmarks Idrætsforbund (DIF) på forbundets hjemmeside.

Stoffet Terbutalin stammer fra et astmamiddel, står der videre i skrivelsen.

Læs også på herningfolkeblad.dk
Sport

Vesterby venter barn på ny og udskyder Hawaii-drøm

Var gravid under testen

Michelle Vesterby har i en årrække haft en såkaldt TUE - en medicinsk dispensation - til anvendelse af astmamedicin, men ifølge Anti Doping Danmark og Danmarks Idrætsforbund havde den lokale topatlet havde ikke fornyet denne tilladelse, som udløb 18. september 2021.

- Atleten var gravid på testtidspunktet, og på grund af akut hoste havde hendes egen læge ordineret astmamidlet Bricanyl, lyder beskrivelsen fra DIF.

Danmarks Idrætsforbund skriver videre, at Dopingnævnet vurderer, at atleten havde optrådt uagtsomt, men at det på baggrund af omstændighederne ikke kunne anses for væsentlig, hvorfor Vesterby blev udelukket i tre måneder.

Michelle Vesterby blev udelukket fra den 11. november sidste år, mens DIF offentliggjorde kendelsen for Dopingnævnet 31. januar.

Herningenseren, der har været professionel triatlet siden 2012, har gennemført adskillige internationale ironman-løb og har fem store sejre på cv’et. Derudover har hun den danske rekord på ironman-distancen, og i september 2021 vandt hun VM-bronze i langdistancetriatlon.

Herning Folkeblad arbejder på at få en kommentar til sagen fra Michelle Vesterby.

Indlæser debat