18-årige Gustav Ørsøe Christensen fik to optrædener for FCM’s førstehold i efteråret. Det bliver næppe til flere. Han skifter ifølge Folkebladets oplysninger til tyske Hertha Berlin til sommer. Foto: Henrik Ole Jensen

Ikastbo forlader FCM: Brandvarm U19-topscorer skifter til Tyskland

U19 Ligaens suveræne topscorer, Gustav Ørsøe Christensen, skifter fra FCM til Hertha Berlin efter sæsonen, erfarer Herning Folkeblad

FODBOLD En guldfugl er tabt for FC Midtjylland.

18-årige Gustav Ørsøe Christensen skifter ifølge Folkebladets oplysninger til tyske Hertha Berlin efter denne sæson.

Ikastboen har i denne sæson været helt ustyrlig i U19 Ligaen, hvor han i weekenden scorede to mål i 3-1-sejren over AaB og skruede sin sæsontotal op på vanvittige 28 mål i 17 ligakampe.

Gustav Ørsøe Christensen scorede også i sin debut for FC Midtjyllands førstehold. I pokalsejren over FA 2000 i oktober fik han hele anden halvleg på banen og scorede målet til 5-0.

Det blev også til et kort indhop i Europa League, da FCM slog Sturm Graz 2-0 i november.

Men det store gennembrud i FC Midtjylland bliver det altså ikke til. I hvert fald ikke i denne omgang. Den danske U19-landsholdsspiller, der har spillet 25 landskampe for de danske ungdomslandshold i alt, drager mod Tyskland.

Allerede for to uger siden bekræftede ikastboen selv over for Folkebladet, at han var i dialog med andre klubber og tæt på et skifte.

- Der har foregået en masse hen over vinteren. Mange klubber har henvendt sig, og jeg vil også godt sige, at jeg er i god dialog med en anden klub, sagde han 26. februar til Folkebladet.

Den anden klub er ifølge Folkebladets oplysninger Hertha Berlin. Folkebladet erfarer, at handlen reelt er på plads.

Gustav Ørsøe Christensen har kontraktudløb efter denne sæson og skifter på en fri transfer.

Det er tredje gang inden for halvandet år, at store talenter skifter fra FCM's akademi til tysk fodbold. Sidste år skiftede Jonathan Asp til Bayern München og Oscar Fraulo til Borussia Mönchengladbach.

Læs også på herningfolkeblad.dk
Fodbold FC Midtjylland

Fem mål i forårspremieren: U19-topscorer tæt på FCM-afsked

Læs også på herningfolkeblad.dk
Fodbold FC Midtjylland

Nyt hattrick af FCM-topscoreren: Det har været en vild uge

Læs også på herningfolkeblad.dk
Fodbold FC Midtjylland

Ikast-talentets store aften: Drømmedebut og drømmemål for FC Midtjylland

Indlæser debat