Jens-Lys Cajuste og Sverige fører overraskende deres VM-kvalifikationsgruppe foran Spanien. Foto: Ritzau Scanpix

Fem FCM'ere i aktion for deres hjemlande: Sejre til Cajuste og Olafsson

Fem udenlandske spillere fra FC Midtjylland har været i aktion for deres respektive landshold

FODBOLD Fem udenlandske spillere fra FC Midtjylland har været i aktion i nationaldragten i denne landsholdsperiode, og flere af dem vender hjem til anlægget i Ikast med succesoplevelser i bagagen.

Elias Olafsson vogtede det islandske mål og fik en cleansheet, da Island mandag aften slog Liechtenstein med hele 4-0 i VM-kvalifikationen. Island ligger næstsidst i gruppe J, hvor Tyskland allerede har sikret sig førstepladsen og den direkte VM-kvalifikation.

Midtbanespilleren Jens-Lys Cajuste fik de sidste ni minutter på banen, da Sverige i aftes slog Grækenland 2-0 i Stockholm. Den tidligere FCM-spiller Kristoffer Olsson fik fuld spilletid på den centrale midtbane for Sverige.

De blå-gule fører småoverraskende gruppe B to point foran Spanien med to runder tilbage. Sverige og Spanien mødes i Sevilla i en formodet gruppefinale i sidste runde.

Awer Mabil og Australien led derimod et tilbageslag på deres vej mod VM i Qatar. Australierne tabte i går 1-2 på udebane mod Japan. Mabil fik selv de sidste 28 minutter på banen. Australien har dog stadig kurs mod VM. Holdet fra "Down under" indtager andenpladsen i gruppe B i den asiatiske del af VM-kvalifikationen bag Saudi-Arabien. To hold kvalificerer sig direkte til VM om godt et år.

Danijel Djuric fra FCM’s U19-hold stod i startopstillingen, da det islandske U19-landshold i går kvalificerede sig til Elite Round med en 2-1-sejr over Litauen i den indledende pulje i EM-kvalifikationen.

17-årige Heini Sørensen har været af sted med Færøernes U21-landshold. Han fik dog ingen spilletid i de to EM-kvalifikationskampe mod Nordmakedonien og Ukraine.

Indlæser debat