Sory Kaba og FCM mødte overmagten i Lissabon. Foto: Ritzau Scanpix

Udspillet i Lissabon: FCM tabte 1-4 til Benficas favoritter

Benfica storspillede i perioder og sendte FCM til tælling. 1-4 var billigt sluppet

FODBOLD FCM nærmer sig en exit i jagten på Europas største fodboldscene.

Tirsdag aften måtte FC Midtjylland indkassere et klart nederlag på 1-4 på udebane mod Benfica i den første kamp i tredje kvalifikationsrunde til Champions League. Og tremålsnederlaget var billigt sluppet.

Dermed har FCM-mandskabet et mere end svært udgangspunkt før returopgøret, der på grund af VM i ridning i Herning spilles i Randers næste tirsdag.

FCM kom ellers meget godt i gang i Lissabon, og gæsterne lykkedes med at holde tempoet nede i indledningen. Da var der ikke det store pres på.

Men Benfica fik hurtigt skruet op og blev farlige - især fra højrekanten ved fremragende David Neres, værternes brasilianske kreatør.

Angriberen Goncalo Ramos gjorde det til 1-0 efter 17 minutter på et indlæg fra højre, og han var også på pletten et kvarter senere. To stærke hovedstød af spilleren, der er opflasket i Benfica. Men også to mål, hvor særligt midtstopperen Henrik Dalsgaard så skidt ud i eget felt.

Fem minutter før pausen overraskede Benfica ovenikøbet med et hjørnespark, der blev sendt ind på kanten af straffesparksfeltet, hvor argentinske Enzo Fernandez helflugtede bolden i mål. En flot afslutning, der dog også blev rettet af undervejs af Nikolas Dyhr, der - som flere andre FCM'ere - havde en uheldig aften.

Det blev en første halvleg, hvor FCM defensivt blev udstillet og kom frem til meget lidt i modsatte ende.

Fra starten af anden halvleg kom Edward Chilufya på banen i stedet for en usynlig Anders Dreyer.

Det ændrede dog ikke store. Benfica var stadig klart farligst og på bolden næsten hele tiden. Efter 61 minutter fuldendte Goncalo Ramos sit hattrick, da han flot tog bolden til sig og afsluttede efter at have viftet anfører Erik Sviatchenko væk.

Med 12 minutter tilbage fik FCM et straffespark. Paulinho blev fældet efter flot sammenspil med Chilufya. Det så dog ud til, at backen for længst have afsluttet, da han blev væltet af værternes Morato. Men straffesparket stod.

Trods massiv pibekoncert fra de 53.346 tilskuere scorede Pione Sisto sikkert på en såkaldt "Panenka", hvor han fra 11-meterpletten stille og roligt løftede bolden højt op i nettaget og midt i målet. Køligt lavet af offensivprofilen.

Benfica havde i slutfasen flere enorme muligheder for at udbygge føringen, men heldet var i flere situationer med Ulvene, hvor også keeper Elias Olafsson leverede flere fornemme redninger.

Genlæs kampen i livebloggen herunder.

Indlæser debat