Jakob Jessen scorede sit første sæsonmål mod Aalborg. Foto: Malene Tswai

Herning besejrede igen Aalborg: Kan stadig vinde grundspillet

I en herlig ishockeykamp var Blue Fox nede mod Aalborg, men endte med en sikker sejr

ISHOCKEY Landets to bedste ishockeymandskaber krydsede klinger mandag aften i Kvik Hockey Arena.

Det var en styrkeprøve før slutspillet, der begynder fredag i næste uge, og så var det en revanchekamp efter Final4-finalen i Aalborg for 10 dage siden, hvor Herning Blue Fox klart dominerede og vandt over Aalborg Pirates.

Igen blev det til en Herning-sejr. Denne gang på 5-2. Dermed går Blue Fox tilmed på førstepladsen i Metal Ligaen med 92 point. Nordjyderne har tre færre, men har til gengæld fire kampe tilbage i grundspillet. Herning har kun to kampe tilbage, men er bedre end Aalborg indbyrdes.

Nordjyderne var kommet til Herning for at få revanche. De spillede første periode i et hæsblæsende tempo, hvor Herning-spillerne sleet ikke kunne komme ind på kroppen af modstanderne og dominere.

Aalborg havde masser af puck i Hernings zone og blev ofte farlige. Men første mål kom dog først godt to minutter før, at første periode var færdig. Igen kombinerede Aalborg godt i Hernings zone. Til sidst kunne Patrick Bjorkstrand lægge pucken af til Trevor Gooch, der var fuldstændig blank og udplacerede Mac Carruth i målet.

Kampen vendt på hovedet

Anden periode blev meget mere jævnbyrdig. Herning-spillerne kom i vejen for flere af Aalborgs kombinationer og blev også selv farlige flere gange. I Aalborg-målet stod George Sørensen dog fremragende. Mathias Bau var nærgående flere gange, og Mads Christensen måtte se et skud prelle af på overliggeren.

Efter 37.00 minutter kom forløsningen og den fortjente udligning. Blue Fox holdt godt fast i pucken og lagde tryk nede i det ene hjørne. Lukas Bang kom ud med pucken, lagde den tilbage til backen Jakob Jessen, der trak lidt i banen og fyrede af. Pucken gik forbi venner og fjender og i nettet. Det var Jessens første scoring i sæsonen.

Blue Fox nåede også at tage føringen. I et powerplay styrede Andris Dzerins et slagskud fra Tristan Pomerleau i nettet. Der var blot 14 sekunder tilbage af perioden. I samme powerplay havde Mathias Bau også ramt stolpen. Kampen var vendt på hovedet inden sidste periode.

Scoring fra Perlini

Fire minutter inde i tredje periode blev det også 3-1. Mathias Bau brød spillet på egen blå line og satte fart på ned i den modsatte ende. Han kunne have afsluttet selv, men lagde pucken på tværs til Brett Perlini, der var løbet med og helt fri.

Kort efter reducerede Aalborg til 2-3 med Hernings fjerdekæde på isen. Simon Schleicher holdt pucken lidt for længe nede i hjørnet bag eget mål. Aalborg vandt pucken, og Jeppe Jul Korsgaard afsluttede fra kort afstand.

Brændte straffeslag

Den reducering gav blod på tanden til nordjyderne, der igen formåede at skrue tempoet op og gjorde det svært for Herning at have puckkontrol ret længe af gangen. Men pludselig kunne Herning slå kontra. Mathias From sendte Phillip Marinaccio af sted. Victor Rollin Carlsson hoppede næsten op på skulderen af Marinaccio og forhindrede på den måde ham fra at afslutte. Det gav et straffeslag, som Marinaccio dog selv misbrugte.

Spillet blev sat i gang med et faceoff i Aalborgs zone, og lige efter det faceoff skød backen Gordon Ballhorn næsten helt ude fra blå linje. Skuddet gik i mål til en midtjysk 4-2-føring. Det var canadierens anden scoring for Herning. Aalborg-spillerne rystede opgivende på hovedet, mens de fleste af de 1800 tilskuere jublede.

Kampen blev endegyldigt lukket to minutter før tid. Aalborg havde kun lige trukket George Sørensen ud af målet, da Herning vandt pucken i egen zone. Mathias Bau havde opfattet, at målmanden var kørt ud, og præcis fra midterlinjen kunne han skyde pucken i nettet til 5-2.

Blue Fox spiller først igen på søndag. Det er igen på hjemmebane, hvor Sønderjyske kommer på besøg. Bemærk, at der er kampstart allerede klokken 13.30.

Næste tirsdag rundes grundspillet af med en udekamp mod Herlev.