Per-Mathias Høgmo førte i sidste sæson BK Häcken til klubbens første svenske mesterskab nogensinde. Foto: Ritzau Scanpix

Steinlein bekræfter: Norsk succestræner står på listen

Per-Mathias Høgmo er en kandidat til det ledige trænersæde i FC Midtjylland

FODBOLD Den erfarne norske træner Per-Mathias Høgmo, som i sidste sæson førte BK Häcken til det svenske mesterskab, er en af bejlerne til det ledige job som cheftræner i FC Midtjylland.

Det kunne Herning Folkeblad som det første medie afsløre tirsdag aften, og ved onsdagens presse-seance blev det ikke afvist. Tværtimod.

Er Høgmo et emne?

- Det tror jeg altid, at en svensk mestertræner vil være ligesom alle mulige andre dygtige trænere, svarede Claus Steinlein, administrerende direktør i FC Midtjylland, direkte adspurgt.

Folkebladet erfarer, at Steinlein og vicesportschef Ove Pedersen allerede har haft et møde med Per-Mathias Høgmo, som dog ikke er eneste kandidat.

63-årige Høgmo er tidligere landstræner for det norske A-landshold for såvel kvinder som mænd. I 2000 førte han de norske kvinder til OL-guld i Sydney. Senere trænede han de norske mænd fra 2013 til 2016.

På klubplan har han blandt andet trænet Tromsø, Rosenborg og Fredrikstad i hjemlandet samt Djurgården og nu BK Häcken i Sverige.

Steinlein blev også spurgt til David Nielsen og Jess Thorup ved presseseancen. De er begge ledige på trænermarkedet.

- Sindssygt dygtige trænere. Jess kender vi rigtigt godt. David har vist i både Lyngby og AGF, at han er en rigtigt dygtig træner. Der er rigtigt mange dygtige trænere i spil. Vi skal bruge tiden rigtig. Vi skal træffe et valg, der betyder, at vi ikke skal stå her igen om et år, svarede FCM-direktøren.

Læs også
Fodbold FC Midtjylland

FCM-direktør om trænerfyring: Vi føler, vi skulle stoppe blødningen nu

Læs også
Fodbold FC Midtjylland

Fyret FCM-træner bebrejder mest sig selv - men: Transfervinduet blev en lærdom for alle

Læs også
Fodbold FC Midtjylland

Folkebladet erfarer: Guldtræner er i spil til FCM-job

Læs også
Fodbold FC Midtjylland

Kommentar: Pilen peger også på jer selv, FCM

Læs også
Fodbold FC Midtjylland

Fodboldekspert om trænerfyring: - Utålmodige FCM viser rettidig omhu

Indlæser debat