Stregspiller Sarah Iversen brøler sin begejstring ud efter en scoring mod Champions League-mestrene fra Vipers Kristiansand. Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Tilbage på allerhøjeste hylde: Ikast-kvinderne nedlagde CL-mestrene

I en mageløs midtjysk håndboldfest slog Ikast Håndbold de seneste tre års Champions League-vindere, Vipers Kristiansand, med 30-26

HÅNDBOLD S-I-K-K-E en håndbold-oplevelse. Og sikke en skalp!

Ikast Håndbold vendte lørdag eftermiddag tilbage til Champions League for første gang siden sæsonen 2017-18 - og hvilket comeback det blev.

De midtjyske håndboldkvinder nedlagde de regerende Champions League-vindere, Vipers Kristiansand, med 30-26 efter 12-12 ved pausen foran 1988 tilskuere i IBF Arena i Ikast.

Ikast-spillerne var oven på fra start. Stine Skogrand og kompagni åbnede kampen i blændende stil. Med tempo, skarphed og næsten ingen fejl. Efter 12 minutter måtte de midtjyske fans knibe sig i armen ved stillingen 8-2.

Men er der noget, der kendetegner Champions League-vinderne fra Vipers, er det deres evne til at straffe enhver ukoncentreret fase med klinisk præcision. På bare to minutter (!) skiftede stillingen fra 9-4 til 9-8.

Derfra fulgtes de to hold til pausen.

Men i stedet for at ærgre sig genfandt Ikast-spillerne recepten med en eminent anden halvleg. Ved 15-15 trak hjemmeholdet fra med uhørt skarpt angrebsspil. Stine Skogrand, Marketa Jerábková og Sarah Iversen scorede på snor til 18-15, og de gode takter fortsatte til 23-18.

Storspil af ny Ikast-keeper

Men Vipers er ikke tredobbelte Champions League-vindere for ingenting. De kom på »minus to« ved 25-23, og opgøret stod på en knivsæg. Men store redninger fra den forrygende Irma Schjött i Ikast-målet fastholdt hjemmeholdet i teten.

25-23 blev til 27-23, 29-25 og slutfacit 30-26.

Det var Vipers' første nederlag i 2023. Det norske storhold tabte senest til CSM Bukarest i december 2022.

Den nye Ikast-keeper Irma Schjött endte med 18 redninger og en redningsprocent på hele 46 - og blev kåret til kampens spiller. Hun fik dog også god hjælp af et veloplagt midtjysk forsvar og uhyre disciplineret returløb fra Ikast-mandskabet.

Topscorere for Ikast blev Stine Skogrand, Marketa Jerábková og Trine Mortensen med fem mål hver.

Næste kamp i Champions League-gruppespillet venter om en uge, når Ikast søndag 17. september spiller på udebane mod de franske mestre Metz Handball, der har tre danske landsholdsstjerner på holdet i form af Anne Mette Hansen, Kristina Jørgensen og Louise Burgaard.

Inden da venter der på onsdag en kamp i den danske liga, når Aarhus United kommer på besøg i Ikast.

Læs også
Håndbold Ikast Håndbold

Ikast-træner efter sejr over CL-mestrene: Vi kan slå alle hold i verden

Læs også
Håndbold Ikast Håndbold

Ikast-træner om storspillende keeper: Irma har taget røven på os alle

Læs også
Håndbold Ikast Håndbold

Storkampe næsten uden seere: Ikast-direktør håber stadig på tv-aftale

Læs også
Håndbold Ikast Håndbold

Ny Ikast-stjerne vil slå gamle venner i nordisk brag: Alt er muligt

Læs også
Håndbold Ikast Håndbold

Flotte tal i European League: Svensker løser Ikasts keeper-kvaler

Indlæser debat