Egan Bernal hilser på de danske fans efter at have kørt sit første cykelløb i næsten et år.

Smertefri Bernal lod sig sætte af inden sprinterafslutning

Nogle kilometer før målstregen slap Egan Bernal feltet i Danmark Rundt. Han ville ikke tage risici.

KØGE Egan Bernals første cykelløb i knap et år var en succes.

Colombianeren deltager i PostNord Danmark Rundt for at komme tilbage i en løbsrytme, efter at han for syv måneder siden styrtede voldsomt i sit hjemland på en træningstur.

På tirsdagens etape fra Allerød til Køge sad han fint med og var sågar også forreste mand i feltet på et tidspunkt.

- Det var rigtig hårdt. Vi kørte et hurtigt løb, men jeg havde det rigtig godt. Jeg hjalp de andre en smule, og jeg er bare glad for, at jeg afsluttede mit første løb uden smerter og med en god fornemmelse. Det er det første mål, siger han.

Med få kilometer tilbage af etapen gav Bernal slip på feltet, mens sprinterholdene forsøgte at positionere sig frem mod den afgørende energiudladning.

- I sidste ende ville jeg ikke tage nogen risici, så jeg stoppede bare de sidste kilometer. Men det var et godt løb at begynde med, lyder det fra Ineos-rytteren.

Forud for etapen havde han spekuleret på, hvordan det mon ville blive at sidde i et felt med knap 150 ryttere for første gang siden sidste års Vuelta a España.

- Det var ikke så svært. De første kilometer var det lidt underligt, men derefter var det ikke så slemt, forklarer han.

Egan Bernal har tidligere i karrieren vundet Tour de France og Giro d'Italia, men styrtet i januar satte ham voldsomt tilbage.

Brækkede knogler i massevis, punkterede lunger og adskillige operationer fulgte, og først nu er han i stand til at deltage i et cykelløb igen.

- Efter alt, hvad han har været igennem, har han gjort det fantastisk ved at komme tilbage så hurtigt, sagde holdkammeraten Geraint Thomas før starten på tirsdagens etape.

- Bare det at se ham glad igen og være klar til at køre cykelløb er fedt.

/ritzau/

Indlæser debat