Joshua Kimmich ses her med anførerbindet, som får kritik fra Human Rights Watch-direktøren Wenzel Michalski, fordi det er svært at se regnbuefarverne. - Det virker en smule komisk, siger han.

Tysk forbund får kritik for svagt politisk tryk på Qatar

Human Rights Watch-direktør i Tyskland sender et par stikpiller til fodboldforbundet forud for VM i Qatar.

KØBENHAVN Tysklands Fodboldforbund (DFB) får et par kritiske stik fra Human Rights Watch forud for det kommende VM i Qatar.

Afsenderen er organisationens direktør i Tyskland, Wenzel Michalski.

Michalski mener ikke, at det anførerbind med teksten "one love" og et lille regnbuefarvet hjerte, som Joshua Kimmich vil bære i mandagens landskamp ude mod England i Nations League, har den store effekt.

- Det er jo ikke et politisk statement.

- I stedet virker det som om, at man ønsker at komme udenom at bære regnbuefarverne. Det virker en smule komisk, siger Wenzel Michalski til tv-stationen Sky.

Flere landsholdsanførere, deriblandt Danmarks Simon Kjær, har de seneste dage båret samme type anførerbind i Nations League. Meningen er, at bindet skal sætte fokus på diskrimination.

I Qatar, hvor VM afholdes om to måneder, er homoseksualitet ulovligt.

Wenzel Michalski fra Human Rights Watch roser DFB for at ville støtte en kompensationsfond til de efterladte til de mange migrantarbejdere, der har mistet livet i Qatar i årene frem mod VM.

Det har bare taget al for lang tid, mener Human Rights Watch-direktøren.

- Jeg synes, at DFB har taget et stort skridt i de seneste uger og måneder, men det har taget ubegribeligt lang tid, siger han.

Tyskland møder mandag klokken 20.45 England på udebane i Nations League.

Begge hold tabte forleden og har derfor en del at revanchere. Tyskland tabte hjemme i Leipzig til Ungarn, mens England rykker ned på næstøverste niveau efter et nederlag i Italien.

/ritzau/dpa