Herningensiske Frederik Andersen stod en fin kamp mod New Jersey Devils og kom ud af de tre perioder med en redningsprocent på 94,7. Foto: Ritzau Scanpix

Ny NHL-sejr til herningenser: Frederik Andersen imponerede hos Carolina

Herningensiske Frederik Andersen stod igen en god kamp for Carolina Hurricanes, der besejrede New Jersey og nu fører 1-0 i NHL-slutspillet

ISHOCKEY Herningenseren Frederik Andersen og hans amerikanske mandskab, Carolina Hurricanes, tog natten til torsdag dansk tid en sejr over New Jersey Devils i første kamp af slutspillets anden runde i Nordamerikas bedste ishockeyliga, NHL.

Landsholdsmålmanden spillede samtlige af kampens 60 minutter og kom ud på den anden side med en redningsprocent på 94,7.

Hurricanes vandt uden de store problemer kampen 5-1. Brett Pesce, Seth Jarvis, Jesperi Kotkanieme, Brady Skjei og Jesper Fast stod for hjemmeholdets mål.

Nathan Bastian blev den eneste New Jersey Devils-spiller, der formåede at passere Frederik Andersen, men scoringen resulterede altså kun i en reducering af hjemmeholdets sejrsmargin.

Med sejren står det nu 1-0 til Carolina Hurricanes i anden runde af NHL-slutspillet.

I slutspillet spilles hver runde i et bedst-ud-af-syv-format. Det betyder, at det i hver runde kræver fire sejre over modstanderholdet for at gå videre til næste runde.

Lykkes det Carolina Hurricanes at avancere til tredje runde, også kendt som Conference Finals, skal holdet op imod enten Toronto Maple Leafs eller Florida Panthers.

Kampen mod New Jersey Devils var bare Frederik Andersens anden optræden i årets slutspil. Den 33-årige Herning-målmand har døjet med sygdom og skader, som har holdt ham fra isen i en længere periode.

Andersen har dog gjort en fin figur, når han har været i kamp. Han har en gennemsnitlig redningsprocent på 96,2 samt to sejre i to kampe på cv’et for årets slutspil. /ritzau/

Indlæser debat