19-årige Andreas Nibe var i kamptruppen til fem af efterårets seks kampe i Europa League - dog ikke den sidste på hjemmebane mod Sturm Graz, men han fejrer her alligevel avancementet med holdkammeraterne. Foto: Nicolai Berthelsen/Ritzau Scanpix

Lejemål på plads: FCM-talent skal samle erfaring i 1. division

Den pasningsstærke defensive midtbanespiller Andreas Nibe tilbringer resten af sæsonen hos Næstved i 1. division

FODBOLD Efter en sommer i uvished om fremtiden er der sket meget for 19-årige Andreas Nibe i denne sæson.

Han har fået debut for FC Midtjyllands førstehold med én halvleg på banen i pokalsejren over FA 2000. Han var med i kamptruppen til fem af FCM’s seks kampe i Europa League-gruppespillet. Og så er han »assistkonge« i U19 Ligaen, hvor han som dybtliggende spilstyrer har været en toneangivende profil på FC Midtjyllands stærke U19-hold, der igen er på guldkurs.

Men nu skal der flere senior-oplevelser ind på kontoen hos midtbanespilleren fra Kerteminde. Han er blevet udlejet til 1. divisionsklubben Næstved for resten af sæsonen.

- Det har hele tiden været planen, at jeg skal ud og tilspille mig noget seniorerfaring, så jeg efterfølgende kan komme tilbage og byde mig endnu mere til. Jeg ser frem til at spille en masse seniorfodbold, hvor det vigtigste er de tre point i weekenden, siger Andreas Nibe i en pressemeddelelse fra FC Midtjylland.

Næstved er oprykkere til 1. division, men sydsjællænderne overvintrer på en flot tredjeplads i landets næstbedste række. Holdet trænes af erfarne Peter Bonde, der var assistenttræner på det danske A-landshold fra 2006 til 2016.

- Min ambition er at udvikle mig i særligt den defensive del og tage store skridt det næste halve år. Det er en spændende mulighed at komme over til en klub, der spiller med om oprykning. Det bliver et fedt miljø at komme over til, og jeg ser frem til at spille en masse fede kampe, siger den pasningsstærke defensive midtbanespiller.

Læs også
Fodbold FC Midtjylland

FCM-talent gik fra usikker sommer til store oplevelser på stribe

Bak: Han har rykket sig meget

I FCM er der tro på Nibes sportslige udvikling, hvilket også blev understreget i begyndelsen af november, da klubben og midtbanetalentet indgik en kontrakt frem til sommeren 2027.

- Vi har lavet en klar sportslig plan for Nibe, der hedder, at han skal ud at have noget senior-erfaring nu. Vi tror på, at han på den måde kan tage det næste skridt i sin udvikling ved at komme til et dygtigt hold og spille mod nogle gode modstandere i 1. division, siger assisterende sportschef, Kristian Bach Bak.

- Nu håber vi på, at Nibe til sommer har taget et step i den rigtige retning. Det er vi meget fortrøstningsfulde omkring, fordi han allerede har rykket sig utroligt meget det seneste halve år både på og udenfor banen, og vi kommer til at følge ham tæt det næste halve år, tilføjer Kristian Bach Bak.

Andreas Nibe kom til FCM allerede som 13-årig fra Kerteminde Boldklub og har siden da taget alle sine udviklingsskridt i klubben.

Han blev dansk U19-mester med FC Midtjylland i sæsonen 2020-21 og startede inde i alle seks kampe i Uefa Youth League i sæsonen 2021-22.

Uden for banen blev Nibe HF-student fra Ikast-Brande Gymnasium i sommeren 2021.

Læs også
Fodbold FC Midtjylland

Første træningskamp: To skadede FCM-profiler er nogle uger fra comeback

Indlæser debat