141.000 streamingbrugere så med tirsdag aften, da FC Midtjylland og Joel Andersson (t.v.) tabte 1-4 ude mod portugisiske Benfica i Champions League-kvalifikationen. Foto: Ritzau Scanpix

Stor interesse for europæisk brag: 141.000 så FCM mod Benfica

Streamingrekord hos TV Midtvest, der gav kommentator-debut til eks-borgmester og FCM-fan Lars Krarup

FODBOLD 141.000 fodboldfans så med hjemme fra skærmen, da FC Midtjylland tirsdag aften spillede Champions League-kvalifikationskamp på udebane mod portugisiske SL Benfica.

Det oplyser TV Midtvest, som sendte live fra opgøret i Lissabon, hvor FCM tabte 1-4 på Estádio da Luz, i en pressemeddelelse.

Ifølge den regionale tv-station var der tale om streamingrekord, idet tallet med de 141.000 registerede streamingbrugere var tre gange så højt som stationens tidligere rekord fra kommunalvalget i 2021.

Debut til eks-borgmester

Opgøret mellem Benfica og FC Midtjylland blev ikke vist på dansk tv, da Viaplay - som blandt andet står bag TV3, 3+ og TV3 Sport, ikke ønskede at betale beløbet, som det udenlandske produktionsselskab, der skulle stå for transmissionen fra Lissabon, krævede.

I stedet gik FCM selv i aktion.

Sammen med hovedsponsoren, Arbejdernes Landsbank, købte klubben streaming-rettighederne til braget.

Studievært og fodboldekspert Dan Sørensen fra TV Midtvest kommenterede kampen mod Benfica. Ved sin side havde han Hernings tidligere borgmester, nuværende formand for Team Danmark, formand for Realdania og glødende FCM-fan, Lars Krarup, der dermed debuterede som medkommentator.

- Jeg måtte lige røre en ekstra gang i frikadellefarsen, da jeg blev spurgt, om jeg ville have debut som fodboldkommentator. Og så endda i en Champions League-kamp med mit favorithold FC Midtjylland, lyder det fra Lars Krarup i en pressemeddelse fra TV Midtvest.

- Men bortset fra resultatet var det en skøn og sjov oplevelse. Ind imellem skal man springe ud på dybt vand, siger eks-borgmesteren.

Indlæser debat