Andris Dzerins fik chancen i et undertal, men brændte sit forsøg. Foto: Malene Tswai

Femte hjemmesejr på stribe: Blue Fox nedlægger Frederikshavn

Efter en kontrolleret indsats besejrede Blue Fox nordjyderne mod 2-0

ISHOCKEY Kvik Hockey Arena har i denne sæson udviklet sig til en tryg hjemmebane for Herning Blue Fox. Søndag vandt Blårævene 2-0 over Frederikshavn og har dermed vundet samtlige sæsonens fem hjemmekampe og fået de maksimale 15 point ud af anstrengelserne.

Med sejren kravler holdet også igen op i stillingen og deler nu andenpladsen med Aalborg Pirates.

Efter en stille start på dysten begyndte hjemmeholdet fra Herning stille og roligt at dominere blandt andet hjulpet af et powerplay, hvor Phillip Marinaccio ramte stolpen.

Den fortjente 1-0-føring kom godt midtvejs i første periode. Mads Christensen stod godt placeret midt for mål og kunne styre et slagskud fra Andris Dzerins i nettet bag Tadeas Galansky i Frederikshavn-målet.

Kort efter kom Lukas Bang til en fin chance, da han selv førte pucken frem fra egen zone. Meget mere skete der ikke i den periode.

Carruth reddede straffe

I anden periode fik Frederikshavn en god chance for at udligne, da Tristan Pomerleau på ulovlig vis måtte bremse en Frederikshavn-omstilling, så nordjyderne fik et straffeslag. Det forsøg reddede en endnu en gang godt spillende Mac Carruth. Radek Cip fik chancen, men misbrugte.

Midtvejs i perioden i perioden blev det i stedet 2-0 til hjemmeholdet. I et powerplay stod Miska Humaloja helt fri på bageste stolpe og kunne samle op på en retur efter et skud fra Morten Poulsen.

Stor chance i undertal

Andris Dzerins fik chancen i et undertal, hvor han selv pressede en nordjyde og vandt pucken, men hans afslutning sad lige på Tadeas Galansky.

Backen Simo-Pekka Riikola kom lige ind på isen fra sin udvisning og fik foræret pucken, men brændte sit forsøg.

Fra begyndelsen af tredje periode prøvede gæsterne at skrue tempoet i vejret, og Blue Fox måtte tage en tidlig udvisning.

Der fulgte også en senere udvisning, men alt i alt spillede Blue Fox klogt og kontrolleret med en 2-0-føring i baghånden. De inviterede nordjyderne til at komme frem, men lurede selv på chancen for at slå kontra.

Det blev dog en periode uden mange højdepunkter efter en kontrolleret indsats fra det blåklædte hjemmehold.

Næste kamp for Blue Fox er tirsdag aften hjemme mod Rungsted, hvor det handler om at hente sjette hjemmesejr i træk.