Hjalte Thomsen nåede 14 kampe for Herning Blue Fox, inden teenageren skiftede til Malmö Redhawks før denne sæson. Foto: Tom Laursen

Sejrede med Malmö: 17-årigt Herning-talent fik debut i SHL

ISHOCKEY Tidligere på sæsonen forlod den 17-årige angriber Hjalte Kruse Thomsen Herning Blue Fox, hvor han ellers var kommet på kontrakt forud for sæsonen.

Men den unge herningeser fik chancen for at spille juniorhockey i Malmö Redhawks og takkede ja til den udfordring. Her har han primært spillet for klubbens U20-hold, hvor han i 26 kampe er noteret for 19 point.

Tirsdag aften fik han så chancen på seniorplan, da han debuterede for Redhawks i den stærke svenske liga, SHL. Det var en hjemmekamp mod Leksands IF, der blev besejret 4-1 foran 4932 tilskuere i Malmö Arena.

Det blev til næsten ni minutters istid, og Hjalte Thomsen blev noteret for et enkelt skud på mål. Thomsens skud var en ganske stor chance, hvor han selv opfangede en løs puck. Men hans afslutning sad lige på målmanden, der havde frit udsyn.

Hjalte Thomsen måtte gå fra isen med en plus/minus-statistik på minus én, da Leksands scorede deres enlige mål med herningenseren på isen.

Trods sejren ligger Malmø stadig på sidstepladsen i SHL.