Haas-danskeren Kevin Magnussen skuffede i lørdagens Formel 1-kvalifikation på Silverstone.

Magnussen starter som nummer 17 på Silverstone-banen

Det bliver fra den bageste del af feltet, Kevin Magnussen skal forsøge at køre sig til succes på Silverstone.

SILVERSTONE Haas-køreren Kevin Magnussen skal starte som nummer 17 i søndagens britiske Formel 1-grandprix på Silverstone.

Danskeren røg lørdag eftermiddag hurtigt ud i kvalifikationen. Det skete allerede efter første kvalifikationsrunde - Q1.

Det samme gjorde Haas-holdkammeraten Mick Schumacher, der endte som nummer 19. Det var dermed en kedelig oplevelse for Haas-teamet.

Bedre gik det for Ferraris Carlos Sainz, der overraskende endte med at køre hurtigst af alle og starter i pole position. Det er første gang i karrieren, at Carlos Sainz opnår pole position. Det skete i hans 150. forsøg.

Carlos Sainz får selskab af Red Bulls Max Verstappen i forreste startrække. Verstappen lå længe i front, men endte med at blive toer i kvalifikationen.

Alt dette kunne Kevin Magnussen se fra paddocken, da han skuffede i Q1, selv om han flere gange var blandt de 15 bedste kørere, der ville gå videre.

Den danske racerkører blev ved med at forbedre sine tider i den silende regn, men det gjorde de omkringliggende kørere også. Og farten var der bare ikke i Haas-bilerne.

Fem kørere blev skilt fra, heriblandt Kevin Magnussen og Mick Schumacher.

De øvrige tre var Aston Martin-kørerne Lance Stroll og Sebastian Vettel samt Williams-køreren Alexander Albon, der endte lige foran Kevin Magnussen.

Derefter gjaldt det for de 15 bedste at konkurrere om at slutte forrest i søndagens løb.

Efter anden kvalifikationsrunde - Q2 - røg yderligere fem kørere ud, men ingen af de helt store.

De ti bedste skulle dernæst ud i tredje og sidste kvalifikationsrunde, og her var Carlos Sainz altså stærkest af alle.

Max Verstappen leverede i øvrigt lidt af en præstation i Q3, da hollænderen snurrede rundt på banen, men fik styr på bilen og fortsatte med at køre.

/ritzau/

Indlæser debat