Mads Würtz Schmidt har kørt for sit nuværende hold siden 2020.

Uheldig dansker bliver på nedrykningstruet cykelhold

2022 har været præget af flere sygdomsforløb for Mads Würtz Schmidt, som dog har sit holds tillid.

KØBENHAVN Siden 2020 har Mads Würtz Schmidt kørt på cykel for holdet, der lige nu hedder Israel-Premier Tech, og det bliver han ved med indtil udgangen af 2024.

Mandag har holdet nemlig løftet sløret for, at den tidligere U23-verdensmester i enkeltstart har underskrevet en ny kontrakt.

- Holdet kom meget tidligt til mig og gav udtryk for, at man gerne ville beholde mig, og det var jeg meget glad for. Især fordi det her år har været meget svært for mig på mange niveauer, siger Mads Würtz Schmidt.

Den 28-årige cykelrytter fra Randers har i løbet af denne sæson været ramt af sygdom ad flere omgange. Det har blandt andet kostet ham deltagelse Liége-Bastogne-Liége, ligesom han udgik af flere løb i foråret.

Efter Tour of Norway i maj blev han ramt af coronavirus, hvilket blandt andet betød, at han bad sit hold om at se bort fra ham, da holdet til Tour de France med start i Danmark skulle udtages.

- Holdet har støttet mig og givet mig den tid, jeg har haft brug for i forhold til at komme tilbage, så holdet har bevist, at det er det rigtige sted for mig at være, siger han.

Med forlængelsen bliver Mads Würtz Schmidt hængende på holdet, som ser ud til at miste sin World Tour-status, når sæsonen er omme.

Israel-Premier Tech har samlet så få point sammen, at holdet lige nu er at finde som nummer 20 på den rangliste, der afgør, hvem der får World Tour-licens fra 2023 og tre år frem.

Man skal slutte blandt de 18 bedste få at få fingre i licensen, og det får Israel-Premier Tech meget svært ved at nå.

Mads Würtz Schmidt kan ikke prale af at have væltet sig i sejre i sin tid hos Israel-Premier Tech. To er det dog blevet til. I 2021 vandt han både det danske mesterskab og en etape i Tirreno-Adriatico.

/ritzau/

Indlæser debat