Ikasts nye playmaker, Marketa Jerábková, gav fra start prøver på sine kvaliteter med godt overblik, fire mål og fint forsvarsspil. Foto: Henrik Ole Jensen

Fire debutanter i aktion: Ikast-kvinder nedlagde Sønderjyske i ligapremieren

Ikast Håndbold åbnede ligasæsonen med en suveræn hjemmesejr over Sønderjyske. Fire debutanter bidrog til sejren

HÅNDBOLD Der var aldrig den fjerneste tvivl om sejren, da Ikast Håndbold lørdag eftermiddag åbnede sæsonen i Kvindeligaen.

De midtjyske kvinder satte Sønderjyske til vægs med hele 31-21 efter 18-10 ved pausen.

Gæsterne havde én føring i kampen. Det var ved 2-1, og det var en stakket frist. Ikast scorede nemlig de næste ni mål på snor og rykkede til 10-2 efter bare 12 spilleminutter.

Så var styrkeforholdet sat på plads. Udfordringen var herfra at holde snuden i koncentrations-sporet for Ikast-kvinderne. Og også det mestrede Kasper Christensens tropper ganske glimrende.

Føringen var på otte mål ved halvtid, og den kom aldrig under den margin i anden halvleg, selvom niveauet dalede en anelse.

Føringen toppede på 13 mål ved 29-16 og 30-17, men i slutminutterne fik Sønderjyske pyntet en anelse på facit.

Fire debutanter på banen

Fire nye spillere fik ligadebut hos Ikast. Målvogter Irma Schjött fik godt 45 minutter i målet og forlod debuten med en redningsprocent på fine 41,7.

Stregspillerne Maria Lykkegaard og Amanda Loft Hansen leverede en scoring hver, og holdets nye profil i bagkæden, tjekkiske Marketa Jerábková, tog ansvar i både forsvar og angreb. Angrebsmæssigt stod Jerábková for fire mål og fire assists.

Topscorerværdigheden endte dog hos en spiller, der har været i klubben i flere år. Herningensiske Emma Friis lynede syv gange. Næstmest scorende Ikast-spiller var stortalentet Julie Scaglione med fem mål.

Næste ligakamp venter allerede på tirsdag, når Ikast spiller på udebane mod Horsens. Og om præcis en uge skyder de midtjyske kvinder Champions League i gang med et nordisk brag på hjemmebane mod de seneste to års Champions League-vindere, norske Vipers Kristiansand.

Læs også
Håndbold Ikast Håndbold

Fire glade Ikast-debutanter efter storsejr: - Kan virkelig lide det her

Læs også
Håndbold Ikast Håndbold

Tilfreds Ikast-træner efter premieresejr: Vi dræber den hurtigt

Indlæser debat