Rødovre vandt mandag aften en målfest på hjemmebane, da det blev 6-5 over et Blue Fox-mandskab, der havde det svært defensivt. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Blue Fox-nedtur i Rødovre: Taber vild målfest på sen scoring

Fem Herning-mål var ikke nok i Rødovre, som scorede seks gange mod Mac Carruth

ISHOCKEY Mandag aften løb Herning Blue Fox ind i sæsonens første skuffelse. Udekampen mod Rødøvre Mighty Bulls, der af de fleste af blevet udpeget som bundhold igen i år, vandt en vild sejr på 6-5 i en dyst, der bød på hele seks mål i powerplay - tre til hvert hold - samt yderligere en Rødovre-scoring med en afventende Herning-udvisning.

Det var en kamp, der bød på ren indianerhockey, hvor det blev helt vildt hektisk med to hold, der tilsyneladende glemte de defensive dyder og bare ville frem over isen. 16 udvisninger i alt var naturligvis med til at gøre det hele hektisk og urytmisk.

Gæsterne vandt første periode med 3-1 og lignede et hold på vej mod sejren. Jesper Thörnberg og Brett Thompson scorede i powerplay, og backen Santeri Suisto scorede til 3-1 umiddelbart efter, at Rødovre havde reduceret til 1-2 - også i et powerplay.

I anden periode reducerede Rødovre i et fem mod tre powerplay, og fik udlignet til 3-3 på et flot skud af Sebastian Bergholt.

Presset i bund

Nu var Herning presset helt i bund, men kaptajn Morten Poulsen gjorde det alligevel til 4-3, da han fik pucken direkte fra en modstander og sagde tak for tilbuddet.

Udligningen til 4-4 var lidt pudsigt. Oliver Marklund blev blokeret på en friløber af Carruth, vandt pucken tilbage, trak ned i banen, vendte rundt og fik så afsluttet - tilsyneladende uventet for den amerikanske keeper, der måtte se pucken sejle i nettet.

I tredje periode scorede Brett Thompson for anden gang i powerplay og gav føringen tilbage til Herning. Men hjemmeholdet var slet ikke slået endnu. Mads Eller udlignede med en teknisk flot scoring, hvor han trak pucken forbi Carruth og lagde den ind med baghånden.

Med blot 40 sekunder tilbage, blev kampen afgjort med endnu et powerplay-mål. Backen Kyle Hallbauer fulgte op på en returpuck efter et skud på mål og slog skiven i nettet fra kort afstand. Det var første gang, at Rødovre havde føringen, men det var perfekt timing. Blue Fox formåede ikke at score yderligere.

Dermed tager Rødovre ganske overraskende alle tre point, efter at de i fredags indledte sæsonen med en overtidssejr på udebane mod Rungsted Seier Capital.

I forhold til kampen i fredags, hvor Herning vandt over Sønderjyske, var Magnus Carlsen blevet klar til kamp, men offensiven var stadig uden Victor Cubars, Frederik Brændgaard og Andris Dzerins.

Næste kamp for Blue Fox er fredag aften hjemme mod Odense.

Læs også
Ishockey Blue Fox

Tre nye Blue Fox-spillere deler lejlighed i Herning: - Vi klikker godt sammen

Læs også
Ishockey Blue Fox

Lettiske barndomsvenner er genforenet hos Blue Fox: - Vi jagter guldet sammen

Indlæser debat