Ærgrelsen lyser ud af Henrik Dalsgaard (i.m.) og de øvrige FCM'ere efter Alexander Linds scoring til 3-3. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Højdramatisk lokalopgør: FCM ryger i nedrykningsspil

FC Midtjylland spillede 3-3 i Silkeborg, og ulvene må for første gang i klubbens historie spille nedrykningsspil i resten af foråret. Genoplev den højdramatiske sidste runde i livebloggen

FODBOLD For første gang i 17 år slutter FC Midtjylland uden for top-seks i superligaen.

Det er de triste realiteter efter søndagens pointdeling på udebane mod Silkeborg, hvor lokalrivalerne spillede 3-3.

Opgøret var én vild rutsjebanetur i følelsernes vold for enhver med hjerte for FC Midtjylland - eller Silkeborg for den sags skyld.

FCM var foran 1-0, 2-1 og 3-2 og var flere gange undervejs i top-seks i den såkaldte live-stilling.

Silkeborg udlignede til 3-3 med fire minutter tilbage af opgøret. Men i overtiden havde FCM bolden i nettet igen til 4-3. Men Juninhos scoring blev annulleret for offside efter videogennemsyn af dommer Sandi Putros.

Som de øvrige resultater faldt ud, havde en sejr ellers været nok for FC Midtjylland til at nå top-seks og dermed mesterskabsspillet.

Før dagens runde var FCM ellers blot nummer ni i superligaen og havde brug for, at to ud af tre andre kampe gik midtjydernes vej.

Sjældent midtjysk dødboldsmål

Og det begyndte som nævnt lovende. FCM kom foran 1-0 efter 13 minutter, da Stefan Gartenmann pandede et langt indkast fra Mads Døhr Thychosen i nettet.

Men efter føringen overlod FC Midtjylland alt for meget af initiativet til Silkeborg, der begyndte at finde rytmen på kunstgræsset.

Lige inden den halve time udlignede værterne. Søren Tengstedt tog et godt løb og modtog et skarpt indlæg fra Lukas Engel, som Tengstedt lagde til rette for Tonni Adamsen til 1-1.

Da alle på Jysk Park i Silkeborg så småt havde indstillet sig på pausefløjt, slog FCM til. Aral Simsir tryllede i feltet og kom forbi keeper Nicolai Larsen og sendte bolden mod mål. Skuddet ramte en Silkeborg-spiller på armen, men Gustav Isaksen kom spurtende og hamrede den løse bold op i nettaget for næsen af en anden Silkeborg-forsvarer.

Men FCM kom igen til at stå for dybt på banen i begyndelsen af anden halvleg. Silkeborg spillede og spillede, og efter en time udlignede værterne. Venstrebacken Lukas Engel blev spillet fri i venstre side og smækkede bolden på tværs, hvor den endte med at passere helt over til højrebacken Oliver Sonne, der scorede til 2-2 fra en småspids vinkel.

Isaksen slog turboen til og skabte håb

Silkeborg havde også brug for en sejr for at nå top-seks og pressede på for næste scoring. Men Gustav Isaksen er en raket i omstillinger, og det viste han igen med et kvarter tilbage af opgøret.

Forsvareren Joel Felix blev fanget med kuglen og mistede den til Isaksen, der slog turboen til i en friløber over 40 meter og udplacerede målmand Nicolai Larsen til 3-2 for FCM.

VAR-drama i slutfasen

Det var stillingen indtil fire minutter før tid, da Alexander Lind saksesparkede bolden i mål efter et hjørnespark. Scoringen blev tjekket af VAR for et muligt frispark mod Jonas Lössl, men den slap igennem nåleøjet til stor frustration for FCM-lejren.

FCM satsede nu alt og sendte midtstopperen Juninho på banen som ekstra angriber. Han scorede med et hug fra venstre side af feltet til 4-3. Men igen meldte VAR-vognen sig, og efter videogennemsyn af dommer Sandi Putros på sidelinjen blev målet annulleret for offside.

Begge hold kan derfor tage ét point med hver fra dagens kamp til nedrykningsspillet, hvor de mødes igen to gange.

Genoplev hele sidste spillerunde herunder i Ritzaus liveblog:

Indlæser debat