Turpal Bisultanov tabte en hård bronzekamp mod den tidligere verdensmester Lasha Gobadze om bronze i 87 kiloklassen. Foto: Ritzau Scanpix

Se kampen: Hernings junior-europamester taber VM-bronzekamp for seniorer

Turpal Bisultanov nåede semifinalen ved sit første VM for seniorer. Men den 19-årige herningenser endte uden medalje

BRYDNING Det var hans første VM i de voksnes rækker, men Turpal Bisultanov fra Herning Brydeklub var bare én sejr fra medalje ved verdensmesterskaberne i Oslo.

Den 19-årige herningenser tabte søndag aften bronzekampen mod georgiske Lasha Gobadze, der i 2019 vandt VM-guld i 82 kiloklassen.

Gobadze er et velkendt og feteret sportsnavn i sit hjemland, og i bronzekampen viste han hvorfor. Turpal Bisultanov forsøgte at tage initiativ, men georgieren var alene om at score point i den stående brydning i første periode.

Herningenseren måtte derfor tage plads i parterre ved stillingen 1-0 til georgieren. Bisultanov kæmpede det bedste, han har lært, men Gobadze fik ham op fra gulvet og scorede fire point med et kast til 5-0.

Turpal Bisultanov fik reduceret til 1-5, og i anden periode nåede han også på 2-5, men tættere kom han ikke.

Læs også
Øvrig sport

19-årig Herning-bryder var én sejr fra VM-metal: Jeg er bare træt af det

Herningenseren kom til bronzekampen via tre flotte sejre lørdag, hvor han besejrede Alan Vera Garcia fra USA, iranske Ramin Taheri og Artur Shahinyan fra Armenien på sin vej til semifinalen.

I semifinalen tabte Turpal Bisultanov 1-5 til den regerende europamester og OL-bronzevinder Zurabi Datunashvili fra Serbien.

Datunashvili endte i øvrigt som ny verdensmester søndag aften med en finalesejr over Kiryl Maskevich fra Hviderusland.

Turpal Bisultanov vandt i juli EM-guld for juniorer (op til 21 år), og ved VM i Oslo fik han understreget, at han allerede nu også hører til verdenseliten blandt seniorerne.

Herunder kan du gense bronzekampen:

Indlæser debat