Morten Poulsen blev aftenens eneste målscorer for Blue Fox i nederlaget til Aalborg. Foto: Tom Laursen

Endnu en tæt kamp mod Aalborg: Blue Fox taber i straffeslag

Trods tredje nederlag på stribe holder Blue Fox førstepladsen

ISHOCKEY For første gang siden december var der publikum tilbage på Kvik Hockey Arena til lørdagens topkamp mod Aalborg Pirates. Præcis 1000 havde indløst billet til sæsonens femte indbyrdes opgør.

Som de fire andre blev det et tæt kamp, og vi skulle helt ud i straffeslag, inden kampen blev afgjort. Aalborg-kaptajn Julian Jakobsen blev den eneste, der udnyttede sit forsøg og afgjorde kampen til 2-1. Dermed det tredje nederlag på stribe til Herning, der dog holder førstepladsen.

De nordjyske »pirater« har på grund af coronasmitte ikke været i kamp siden 30. december, men det var nu ikke at se fra kampens start. Tværtimod var det hjemmeholdets spillere, der virkede totalt uden energi og fart i skøjterne. Allerede efter fire minutter kunne Aalborg da også bringe sig foran. Markus Jensen mistede pucken i egen zone, og så blev den tidligere Herning-spiller Patrick Bjorkstrand spillet helt fri til en nem scoring.

Uskarpe i powerplay

Trods flere powerplays - blandt andet halvandet minut i fem mod tre - forblev hjemmeholdet ufarligt.

Fra begyndelsen af anden periode kom der dog meget mere fart i skøjterne hos Herning-spillerne, der pludselig viste gejst og gnist, men mange åbne chancer kom der ikke ud af det.

Med præcis to minutter tilbage af perioden fik Blue Fox endnu et powerplay, der denne gang blev udnyttet. Med bare to sekunder tilbage af perioden og overtallet var Morten Poulsen over en returpuck, som han løftede over George Sørensen i Aalborg-målet.

1-1 før de sidste 20 minutter, der igen blev helt tætte.

Midtvejs i perioden viste nordjyderne igen overskud og lignede på flere parametre det mest sultne hold.

Bjorkstrand på stolpen

Men Blue Fox klarede sig igennem og fik kampen i overtid. Her var Patrick Bjorkstrand ved at afgøre kampen efter godt ét minut, men hans afslutning tog indersiden af stolpen, og pucken hoppede i spil igen.

Kort efter var der en kæmpe chance til Blue Fox-kaptajn Daniel K. Nielsen, der blev spillet helt fri foran mål, men missede på George Sørensen.

Dermed sluttede de fem minutter også målløse, og så blev kampen altså afgjort i straffeslag.

Morten Poulsen var tilbage i førstekæden og byttede plads med Teemu Pulkkinen, der kom ned i andenkæden, der stadig måtte klare sig uden Miska Humaloja. Mod slutningen af første periode slog Mathias Bau Hansen sig, da han blev tacklet direkte til hovedet. Han kom ikke tilbage i kamp herfra. Det betød, at Kristian Jensen rykkede fra tredje- til førstekæden.

Blue Fox spiller igen på torsdag. Det er ude mod Esbjerg.