Simone Petersen fra Ikast Håndbold og resten af det danske kvindelandshold får naturligvis hjemmebane i Jyske Bank Boxen ved VM i december. Også Emma Friis, Sarah Iversen, Cecilie Brandt og Julie Scaglione fra Ikast Håndbold har fået landskampe indenfor det forgangne år. Foto: Tom Laursen

VM i kvindehåndbold: Danmark og Tyskland får hjemmebane i Boxen

Otte topnationer kender nu deres base ved VM i håndbold for kvinder i december. Danmark og Tyskland får hjemmebane i Jyske Bank Boxen

HÅNDBOLD Lodtrækningen nærmer sig til historiens 26. VM i kvindehåndbold i Danmark, Norge og Sverige. Men selvom de 32 hold først 6. juli får deres vej mod VM-trofæet kortlagt, kender otte nationer allerede nu deres startdestination ved mesterskabet.

Som der er tradition for, forhåndsplaceres nogle de af deltagende lande nemlig efter aftale mellem værtsnationerne og det internationale håndboldforbund IHF af blandt andet kommercielle hensyn.

Otte topnationer kender derfor deres base i det indledende gruppespil, der byder på otte puljer af fire hold.

Danmark og Tyskland får hjemmebane i Jyske Bank Boxen i Herning, mens Spanien og Holland får base i Arena Nord i Frederikshavn.

Det oplyser Dansk Håndbold Forbund i en pressemeddelelse.

- Vi elsker de store mesterskaber og ser meget frem til verdensmesterskabet for Danmarks håndboldkvinder i december, hvor Jyske Bank Boxen igen vil være hele Danmarks hjemmebane. Med til den helt rigtige mesterskabsstemning hører engagerede fans fra de deltagende nationer. Derfor glæder vi os over, at Tyskland også spiller i Herning, og vi ser frem til at byde håndboldfans fra vores naboland velkommen, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, i pressemeddelelsen.

Danmark placeres i gruppe E og Tyskland i gruppe F. Det betyder, at de to hold vil ramle ind i hinanden i mellemrunden i Jyske Bank Boxen, hvis de begge slutter blandt de tre bedste hold i deres puljer og går videre.

At Danmark får hjemmebane i Boxen, har længe ligget fast. Men nu er der altså udpeget en topnation for hver eneste af de otte puljer ved VM i december.

De forhåndsplacerede hold er disse otte nationer:

Gruppe A: Göteborg - Sverige

Gruppe B: Helsingborg - Montenegro

Gruppe C: Stavanger - Norge

Gruppe D: Stavanger - Frankrig

Gruppe E: Herning - Danmark

Gruppe F: Herning - Tyskland

Gruppe G: Frederikshavn - Spanien

Gruppe H: Frederikshavn - Holland

Just

Læs også
Håndbold MCH

Boxen booket til fire håndboldslutrunder i de næste år: Værdifuldt for økonomi og planlægning

Læs også
Håndbold Ikast Håndbold

Europæisk triumf løfter Ikast-kvinderne: Det giver hele klubben et boost

Læs også
Håndbold Ikast Håndbold

Anfører roser Ikast-holdets karakter: Vi har mange stærke ledere

Læs også
Håndbold Ikast Håndbold

Ikast-formand roser direktør og træner: Vi så rigtigt i 2020

Læs også
Håndbold

Se alle billederne: Ikast Håndbold vandt European League i ren dansk finale

Læs også
Håndbold Ikast Håndbold

Rejsebrev fra Ikasts Final4-triumf: Til fælles fest i ligeglade Østrig

Indlæser debat