Valdemar Birksø disker op med en flot redning i U19-tiden. I næste sæson skal den nu større og stærkere keeper bevise sig i landets næstbedste række hos FC Fredericia. Foto: Tom Laursen

Ny kontrakt og nye lejemål: FCM sender to talenter til Fredericia

Målmand Valdemar Birksø forlænger med FCM og bliver udlejet til FC Fredericia, der også får glæde af Oliver Olsen i næste sæson

FODBOLD Også i den kommende sæson skal unge spillere fra FC Midtjylland samle værdifuld erfaring i landets næstbedste række hos FC Fredericia.

Målmand Valdemar Birksø og højrebacken Oliver Olsen bliver således udlejet til fæstningebyen for hele næste sæson, meddeler FC Midtjylland.

- Jeg vil gerne ud at spille nogle kampe for at få noget seniorerfaring som målmand, så jeg glæder mig til at komme i gang i Fredericia og bevise mig dernede. Jeg har fået et godt indtryk af deres setup, så jeg er sikker på, at det bliver godt for min udvikling, siger Valdemar Birksø i en pressemeddelelse fra FC Midtjylland.

Han havde kontraktudløb næste sommer, men inden lejemålet har keeperen og klubben indgået en ny aftale, der løber frem til sommeren 2027.

- Det er altid glædeligt, når en ung spiller fra lokalområdet, der har været gennem hele vores talentsystem, bliver belønnet med en femårig kontrakt. Valdemar har arbejdet stenhårdt gennem sit skadesforløb og er kommet stærkt tilbage, og nu glæder vi os til at se hans udvikling tage fart, siger sportschef Svend Graversen

Valdemar Birksø kom til FCM fra Brande IF, da han var U13-spiller. Han har siden bevist sig op gennem klubbens talent-setup. Den nu 21-årige målmand var blandt andet med til at vinde det danske U19-mesterskab i sæsonen 2020/21.

I den forgangne sæson blev det ikke til én eneste kamp for målmanden, da han var ude med en slem skulderskade. Han har dog trænet fuldt med i et stykke tid.

- Jeg har haft mulighed for at lægge en masse på rent fysisk. Det kan jeg virkeligt mærke nu i målmandsspillet, hvor jeg føler mig stærkere og har en bedre balance. Det har været dejligt at kunne træne fuldt med i de sidste par måneder, og jeg glæder mig til at spille flere kampe, siger Valdemar Birksø.

Den udvikling har FCM's målmandstræner Lasse Heinze også bemærket.

- Valdemar har udviklet sig eksplosivt, mens han har været skadet. Han er blevet mere moden, og på træningsbanen har han været som skudt ud af en kanon, siden han kom tilbage i april. Han har en helt anden fysisk fremtoning nu, og man kan virkeligt se, at han ikke har ligget på den lade side i styrkelokalet. Det er en fornøjelse at se, siger Lasse Heinze.

Oliver Olsen havde en succesfuld tid på FCM's akademi med to danske U19-mesterskaber og en kvartfinale i UEFA Youth League. Her jubler han over sin scoring til 3-1 mod Manchester United i netop Youth League. Foto: Tom Laursen

Uheldig back er godt på vej

I Fredericia bliver Valdemar Birksø genforenet med højrebacken Oliver Olsen.

Den 21-årige vestjyde var også i den forgangne sæson udlejet til Fredericia, hvor han spillede 32 kampe - heraf 26 fra start.

Det var tilmed Oliver Olsens første sæson i seniorfodbolden efter at have været ude med hele to korsbåndsskader.

- Oliver er kommet godt tilbage fra sine to korsbåndsskader og har vist sig bedre og bedre frem i løbet af den forgangne sæson. Nu får han et år mere til at fortsætte udviklingen, hvor der er ambitionen, at han skal blive en profil i Fredericia, siger sportschef Svend Graversen til FCM’s hjemmeside.

Oliver Olsen kom til FCM’s akademi i februar 2018 fra Esbjerg fB, som han var blevet dansk U19-mester med året forinden, mens han stadig var U17-spiller. Som noget ganske usædvanligt lykkedes han med et titelhattrick, da han også blev dansk U19-mester i 2018 og 2019 med FCM.

Han var også en del af en meget succesfuld sæson i UEFA Youth League, hvor FCM slog blandt andre AS Roma og Manchester United på vejen til kvartfinalen, hvor de senere mestre fra FC Porto blev endestationen.

Indlæser debat