Ingvild Bakkerud og Ikast Håndbold var storspillende i søndagens udekamp mod de franske mestre fra Metz Handball og landede en overraskende sejr. Bakkerud bidrog selv med otte scoringer og flot overblik. Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix (Arkiv)

Ny stor skalp i Champions League: Ikast-kvinderne slog fransk storhold

Ikast Håndbold diskede op med en pragtpræstation på udebane mod Metz og slog de franske mestre i Champions League

HÅNDBOLD Wauw, Ikast Håndbold.

De midtjyske kvinder leverede søndag eftermiddag en mægtig overraskelse i Champions League med en sejr på udebane mod Metz Handball, der før opgøret havde vundet alle sine kampe i sæsonen og blot tabt én hjemmekamp siden november 2021.

Men Ikast indtog Palais omnisport Les Arènes og vandt 39-36 efter midtjysk pauseføring på 20-17.

Ikast leverede fokuseret angrebs- og kontraspil med lav fejlprocent igennem hele kampen. Alligevel var Metz i front i det første kvarters tid.

Men efter en timeout ved 13-13 fik Ikast-træner Kasper Christensen kittet det midtjyske forsvar et nummer bedre sammen, og så trak hans hold fra. Gæsterne kom på 16-13 og 20-15, før Metz med to reduceringer lige før halvtid gjorde det til pausestillingen 20-17 til Ikast i en temporig og velspillet forestilling.

Bevarede roen i vild kulisse

De seneste to års franske mestre, der begge år også har været i top-otte i Europa, åbnede anden halvleg stålsat og i et opskruet tempo og fik kontakt ved 26-26. Værterne kom også i front 28-27.

Men Ikast-holdet er ikke sådan at kyse eller slå ud af rytme. Ingvild Bakkerud og kompagni fastholdt konceptet og kværnede videre.

Et kvarter før tid stod der 29-29 i den stemningsfyldte nordfranske arena, der på dagen havde besøg af 3052 tilskuere. Opgøret stod på vippen.

Men der fik den franske stjernespiller Sarah Bouktit sin tredje udvisning og dermed rødt kort. Stregspilleren havde lavet fire mål indtil da, så det var en streg i regningen hos værterne.

Samtidig begyndte det franske storhold - der i øvrigt har tre danske profiler i Kristina Jørgensen, Anne Mette Hansen og Louise Burgaard på holdet - at lave overilede fejl, mens Ikast fortsat kørte uhyre disciplineret på. 32-31 blev til 34-31 i midtjysk favør, og i slutminutterne var Ikast hele tiden ovenpå.

Læs også
Håndbold Ikast Håndbold

Ikast-træner efter ny CL-skalp: Vi har sat et nyt benchmark

Storspil over hele paletten

Topscorer blev Emma Friis med ni mål efterfulgt af Ingvild Bakkerud med otte pletskud og Marketa Jerábková med syv. Men det var en holdsejr for Ikast Håndbold, der kampen igennem udstrålede vilje, overblik og målfare fra alle positioner. 10 Ikast-spillere kom på måltavlen i Metz.

Med sejren har Ikast Håndbold nu højst overraskende maksimumpoint i sin Champions League-gruppe efter en hjemmekamp imod de forsvarende Champions League-mestre Vipers Kristiansand og en udekamp mod storsatsende Metz Handball.

Næste kamp i Champions League-gruppespillet venter om præcis en uge. Det er på udebane mod Rapid Bukarest. Inden da spiller Ikast i den danske liga, hvor holdet på onsdag er på udebane mod København Håndbold.

Læs også
Håndbold Ikast Håndbold

Ikast-profil efter sejr: Jeg har aldrig oplevet så dårlig stemning

Læs også
Håndbold Ikast Håndbold

Ikast-træner før storkamp mod dansker-trio: Vi skal ramme Vipers-niveauet igen

Læs også
Håndbold Ikast Håndbold

Ikast-træner om storspillende keeper: Irma har taget røven på os alle

Læs også
Håndbold Ikast Håndbold

Ikast-træner efter sejr over CL-mestrene: Vi kan slå alle hold i verden

Læs også
Håndbold Ikast Håndbold

Tilbage på allerhøjeste hylde: Ikast-kvinderne nedlagde CL-mestrene

Indlæser debat