Yegor Chinakhov fra Columbus Blue Jackets sender pucken forbi Frederik Andersen til 4-0. Straks derefter blev herningenseren skiftet ud. Men reserven gjorde det ikke spor bedre. Foto: James Guillory/USA Today/Ritzau Scanpix

Herning-duel i NHL: Bjorkstrand og kompagni skød Frederik Andersen i sænk

Oliver Bjorkstrand blev noteret for en assist, da Columbus Blue Jackets vandt hele 6-0 over Carolina Hurricanes, der skiftede Frederik Andersen ud undervejs

ISHOCKEY Det var Frederik Andersen og topholdet Carolina Hurricanes, der var på hjemmebane og klar favorit hos bookmakerne. Men det var Oliver Bjorkstrand og Columbus Blue Jackets, der jublede i PNC Arena i Raleigh, da der i nat dansk tid var Herning-duel i verdens bedste ishockeyliga, NHL.

Og det skete med overraskende entydige sejrscifre.

Oliver Bjorkstrand og midterholdet Columbus Blue Jackets vandt hele 6-0 på udebane mod Frederik Andersen og Carolina Hurricanes, der ellers havde vundet fem af deres seneste seks kampe.

Bjorkstrand blev noteret for en enkelt assist i storsejren.

Columbus førte 2-0 før sidste periode, hvor Carolina derfor skulle jagte et comeback.

Men med to scoringer med bare 37 sekunders mellemrum blev opgøret afgjort i begyndelsen af tredje periode.

Carolinas cheftræner, Rod Brindamour, tog konsekvensen og skiftede målmand. Det er ikke usædvanligt i den type situation, men det gør selvsagt ondt på keeperen alligevel.

Reserven Jack LaFontaine ændrede dog intet på billedet. Columbus Blue Jackets scorede til 5-0 bare 30 sekunder efter, at LaFontaine havde overtaget Carolina-målet. Det skete efter assist af Oliver Bjorkstrand. Senere blev det også 6-0.

Skudstatistikken var dog væsentligt tættere end cifrene på måltavlen. Columbus havde fire skud mere end værterne, 35-31.

- Det var ikke godt. Det var ganske enkelt ikke en god præstation af nogen som helst, siger Carolinas cheftræner, Rod Brindamour, til NHL.com.

Columbus-målmanden, Elvis Merzlikins fra Letland, blev kåret til kampens bedste spiller for sine 31 redninger.

- Carolina er et virkelig godt hockeyhold. De er hurtige, de er stærke, og de flytter pucken hurtigt. Men jeg nød rigtigt meget at spille den her kamp og vinde, siger Elvis Merzlikins og sætter dermed storsejren i relief.

Trods resultatet er det stadig Frederik Andersens Carolina Hurricanes, der er på sikker slutspilskurs som nummer fire i Eastern Conference, mens Oliver Bjorkstrands hold, Columbus Blue Jackets, er nummer 10.

Med nattens assist er Bjorkstrand nu oppe på 26 point i 33 kampe fordelt på 11 mål og 15 assists.