Lørdag blev HC Midtjylland og Magnus Kronborg (i.m.) bremset af effektive Grindsted, der vandt 27-22 i Sportscenter Herning. Foto: Flemming Scully

Lang målpause kostede dyrt: HC Midtjylland snublede mod Grindsted

Et kvarter uden HCM-scoringer blev dyrt for det herningensiske hjemmehold, der tabte 22-27 til Grindsted

HÅNDBOLD HC Midtjyllands første hjemmekamp i den nye sæson endte med en skuffelse. Og uden point.

Lørdag eftermiddag tabte HCM-mandskabet med 22-27 til Grindsted GIF Håndbold, der førte 12-10 ved pausen.

Årsagen til nederlaget måtte de herningensiske værter tage på egne skuldre.

En målpause på hele 15 minutter uden HCM-scoringer blev nemlig særdeles kostbar for hjemmeholdet, der - lige som Grindsted - bejler til en topplacering i den næstbedste række.

Men et offensivt kollaps i Sportscenter Herning betød, at HC Midtjylland i den efterfølgende fase af matchen konstant var på bagkant. Og Grindsted havde hele tiden lidt ekstra snor at give af.

Det så ellers lovende ud for HCM-holdet, der både defensivt og offensivt virkede skarpt i det meste af første halvleg. Men efter at Oscar von Oettingen hamrede træfferen til 10-6 i nettet, gik de sort-røde værter helt i stå.

Pludselig havde HCM'erne mere end svært ved at passere Grindsted-keeper Christian Wetche, og samtidig stod de tekniske fejl og angrebsfejlene i kø hos HC Midtjylland.

Det stressede angrebsspil og usikkerheden forplantede sig, og det udnyttede Grindsted til at scoret otte mål på stribe - mens HCM-holdet var målløst i 15 minutter. Grindsted takkede pænt og gik fra 6-10 til føring 14-10.

HC Midtjylland fik dog sat ild til spændingen efter pausen.

Efter 38 minutter blev keeper Kim Sonne-Hansen afløst af Shadrach-Amie Nsoni. Og reservemålmanden, der har rødder i Congo og før sæsonen kom til Herning fra Skive, fik straks sat sig aftryk.

Det var blandt andet via en stribe fornemme redninger fra Nsoni, at HCM kæmpede sig retur. Og comebacket var ikke langt fra at lykkes.

Back-hammeren Rasmus Graffe - topscorer med syv mål mod Grindsted - reducerede til 19-21 med 12 minutter igen, men gæsterne havde hele tiden mål at give af.

Forspringet blev øget i slutfasen, hvor HC Midtjylland atter fandt ind i en negative stime af afbrændere mod en forrygende Christian Wetche i Grindsted-rammen. Keeperen nåede over 20 redninger denne lørdag eftermiddag.

Til sidst kunne udeholdet - forholdsvist sikkert - køre sejren hjem i Sportscenter Herning. Men skuffelsen må være stor hos HC Midtjylland.

Næste opgave for HCM er fredagens udekamp mod Skive FH.

Læs også
Håndbold HC Midtjylland

HCM-assistent før fysisk hjemmekamp: Vi skal spille klogt for at vinde

Læs også
Håndbold HC Midtjylland

Tre spillere fik comeback i HCM’s premieresejr: Vi kunne have scoret 50 mål

Indlæser debat