Edward Chilufya (t.v.) sender et indlæg af sted for snuden af Hampus Zackrisson fra Varberg. Den 22-årige kantspiller var i den forgangne sæson en markant profil hos Djurgården i Allsvenskan. Foto: Erik Simander /TT/Ritzau Scanpix

Medie: FCM lander profil fra svensk topklub

FC Midtjylland er ifølge BT blot et lægetjek fra at kunne præsentere kantspilleren Edward Chilufya fra svenske Djurgården som ny spiller

FODBOLD Oprustningen fortsætter i FC Midtjylland. I torsdags præsenterede Superligaens tophold den brasilianske angrebsveteran Vágner Love, og hvis alt går som planlagt, kan klubben snart præsentere Edward Chilufya som ny kantspiller.

Den 22-årige zambianer er ifølge BT blot et lægetjek og en underskrift fra et skifte til "ulvene".

Det flugter med en information, Folkebladet tidligere i dag blev bekendt med.

Edward Chilufya kom til svenske Djurgården som bare 18-årig. Han har siden da udviklet sig godt i Stockholm-klubben og opnået 73 førsteholdskampe for Djurgården.

I den forgangne sæson var han en af de iøjnefaldende profiler, da Djurgården blev nummer tre i Allsvenskan og kæmpede med om mesterskabet til sidste spillerunde. Djurgården sluttede bare to point bag mesterholdet Malmö FF.

Edward Chilufya scorede otte mål og stod for fire assists i 29 kampe i Allsvenskan. Samtidig viste han stor skarphed i Svenska Cupen med seks mål og to assists i bare fem kampe.

Transfersummen ligger angiveligt omkring 17 millioner kroner.

Den 22-årige kantspiller står for en direkte, målrettet spillestil og ligner en konkurrent til Gustav Isaksen og Pione Sisto på kantpositionerne i FCM's 3-4-3-system.

FCM har tidligere meldt klart ud, at man agter at sende Awer Mabil videre i dette transfervindue, og der har været vedholdende rygter om et salg af kant-talentet Aral Simsir til Trabzonspor.

I videoen herunder kan du danne dig et indtryk af den nye kantspiller: