Sportschef Svend Graversen vr tydeligt berørt af alvoren, da han mødte pressen til interview om fyringen af cheftræner Albert Capellas. Foto: Chresten Bergh

Selvkritisk sportschef efter trænerfyring: Jeg har et kæmpe ansvar

Sportschef Svend Graversen føler et medansvar for, at FC Midtjylland er havnet i kraftigt blæsevejr. Men han pointerer også, at han var en del af succesen tidligere

FODBOLD En fodboldklub er ofte fyldt med en munter, jovial og til tider drengerøvs-agtig tone. Men den var langt væk, da klubben tog afsked med cheftræner Albert Capellas ved en presse-seance onsdag formiddag.

Sportschef Svend Graversen talte sagte og var tydeligt påvirket af sagens alvor.

- Der er mange følelser, når man siger farvel til en rigtig, rigtig god fyr. Vi brugte lang tid med Albert, da vi ansatte ham. Vi kunne se at hans værdisæt, var det, vi gerne ville se i Midtjylland. Måden han er på som person. På den måde gør det ondt, siger Svend Graversen.

Ondt gør det formentlig også, fordi mange har peget på ham selv som medskyldig. For har spanieren fået de bedste vilkår?

Sportschefen medgiver også, at han har et ansvar, da han bliver spurgt til, om han mener, at han stadig er den rette mand til jobbet i FC Midtjylland.

- Det er et relevant spørgsmål at stille, men selvfølgelig mener jeg, at jeg er det. Jeg har haft jobbet i fem og et halvt år. De første fem år skinnede solen. Vi var nummer et eller to i superligaen. Jeg blev ansat til at hjælpe os ind i Europa. Vi har været i tre gruppespil - det er vi mange, der er en del af.

- Lige nu blæser det meget ude vestfra. Og det spørgsmål skal stilles. Jeg er her for klubben. Jeg har været her i 20 år, og jeg sætter sindssygt stor pris på det. Vi er nået til at være en udfordrer til nummer et eller to i superligaen i mange år, men vi står nu et sted, vi ikke ønsker at stå. Har jeg et ansvar for det? Det har jeg helt sikkert. Jeg er sikker på, at der er nogle, der er med på at evaluere mig i denne situation, svarer 52-årige sportschef, der kom til FCM i 2002.

Trænerne ville ikke beholde Kaba

Flere fans og eksperter har kritiseret vinterens transfervindue. Sportschefen har selv én ærgrelse fra det vindue.

- Vi fik Armin Gigovic ind, som var en profil i Superligaen. Vi har hentet en egyptisk landsholdsspiller (Emam Ashour, red.), som også var svær at tiltrække. Det lykkedes. Men det lykkedes ikke med en 9’er. Det er vi ikke tilfredse med, det er Albert heller ikke. Men i sidste ende har de været med i processen. Vi kunne have beholdt Sory Kaba, men det var trænerteamet ikke interesseret i. Har vi givet Capellas gode nok betingelser? Det er komplekst. Både ja og nej, lyder det fra Svend Graversen.

I december 2021 meddelte Rasmus Ankersen, at han ville stoppe i klubben som bestyrelsesformand. Ankersen var flettet ind i mange processer omkring transfers. Det afviser sportschefen dog har påvirket hans arbejde negativt.

- Selvfølgelig savner jeg Rasmus. Jeg kender ham sindssygt godt og har kendt ham i 20 år. Men min rolle er jo ikke anderledes. Jeg er måske lidt mere eksponeret, efter at han er stoppet. Men rollen er den samme, siger Graversen og fortæller, at man i de seneste vinduer har haft trænerstaben endnu tættere inde omkring transfer-arbejdet.

Holdets problemer i superligaen medgiver han dog er et fælles ansvar.

- Jeg fralægger mig på ingen måde ansvaret. Jeg er en del af det. Jeg har et kæmpe ansvar. Og jeg er virkelig, virkelig ked af, at vi står og skal træffe den beslutning, for det gør ondt, fastslår sportschef Svend Graversen.

Læs også
Fodbold FC Midtjylland

Fyret FCM-træner bebrejder mest sig selv - men: Transfervinduet blev en lærdom for alle

Læs også
Fodbold FC Midtjylland

Steinlein bekræfter: Norsk succestræner står på listen

Læs også
Fodbold FC Midtjylland

FCM-direktør om trænerfyring: Vi føler, vi skulle stoppe blødningen nu

Læs også
Fodbold FC Midtjylland

Kommentar: Pilen peger også på jer selv, FCM

Indlæser debat