Frustrerende eftermiddag i Esbjerg for Ikast Håndbold, selvom topscorer Ingvild Bakkerud scorede syv mål for midtjyderne. Foto: Henrik Ole Jensen (Arkiv)

Ydmygelse i topkamp: Ikast-kvinder skudt i sænk i Esbjerg

Forsvaret fik aldrig fat, da Ikast Håndbold gæstede Esbjerg og indkasserede sit største nederlag i sæsonen

HÅNDBOLD Der mangler stadig fire kampe af grundspillet, men Ikast Håndbold må allerede nu sande, at holdet med stor sandsynlighed må nøjes med en tredjeplads, selvom midtjyderne førte ligaen i store dele af efteråret.

Ikast-kvinderne tabte nemlig 24-37 i lørdagens topopgør mod Team Esbjerg og er nu tre point efter vestjyderne i kampen om andenpladsen - bag topholdet Odense.

Esbjerg var en klasse eller to over Ikast på dagen, og opgøret blev reelt afgjort allerede i første halvleg. Team Esbjerg førte 20-9 ved pausen.

Passivt forsvar skudt ned af europamestre

Som cifrene indikerer, fik Ikast-forsvaret ikke bremset ret meget. Specielt storskytten Kristine Breistøl, verdensstjernen Henny Reistad og stregen Vilde Mortensen Ingstad, der alle vandt EM-guld med Norge i november holdt en målfest for værterne, der forekom for passive i forsvarsspillet overfor de velskydende Esbjerg-spillere. Senere bidrog også Mette Tranborg med flere drøn fra bagkæden.

Esbjergs store føring gjorde anden halvleg til en speciel oplevelse, fordi det reelt kun handlede om nederlagets størrelse. Begge holds trænere valgte derfor også at give flere minutter til reserverne, end de normalt ville have gjort.

Ikast formåede dog stadig ikke at bremse ret meget i forsvaret. Team Esbjerg var foran med 14 mål med ni minutter tilbage af opgøret. Værre blev det - heldigvis for Ikast - ikke. Nederlaget endte på 13 mål.

Det er dog stadig sæsonens suverænt største nederlag for Ikast-kvinderne og det største nederlag til Esbjerg i næsten fire år. I april 2019 tabte midtjyderne 16-30 i Blue Water Dokken.

I tabellen er Ikast Håndbold som nævnt tre point efter Esbjerg på andenpladsen, men tredjepladsen er umiddelbart ikke i fare. Der er fire point ned til nummer fire, København Håndbold.

Der er landsholdspause i den kommende uge, hvor de danske EM-sølvvindere spiller Golden League i Holland. Næste kamp for Ikast er derfor først onsdag 8. marts, når arvefjenden Viborg HK gæster IBF Arena i Kvindeligaen.

Indlæser debat