FCM-spillerne jubler over scoringen til 2-1 mod Horsens. Foto; Chresten Bergh

Slut: FC Midtjylland tog sikker sejr over bundhold

FCM måtte i perioder slide for de tre point, men vandt fortjent 3-1 over AC Horsens

FODBOLD FC Midtjylland cementerede søndag eftermiddag toppositionen i superligaens kvalifikationsspil.

Hjemme på MCH Arena i Herning blev det til en sikker sejr på 3-1 over bundholdet AC Horsens.

Dermed har FCM – rækkens nummer syv – fire point ned til OB, der på ottendepladsen også jagter placeringen, der giver adgang til en playoff-kamp om en plads i næste sæsons europæiske Conference League-kvalifikation.

Stefan Gartenmann, Juninho og Gustav Isaksen blev noteret for målene mod Horsens, der fortsat kæmper for at slippe fri af nedrykningsstregen.

Kæmpe måtte FC Midtjylland også i flere dele af matchen, som dog var ensrettet i forhold til spil, chancer og bolddominans.

Ulvene sad tungt på hele første halvleg, og det gav også et udbytte i dødboldsstatistikken. 10-0 førte værterne i hjørnespark inden pausen, men på måltavlen var det helt lige efter 45 minutter.

Ulvene kom fortjent foran efter 20 minutter, da en umarkeret Stefan Gartenmann pandede hjørnesparket fra Kristoffer Olsson i nettet. Det var midtstopperens anden hovedstødsscoring på en uge.

Men føringen var kortvarig på MCH Arena.

Blot fire minutter senere faldt udligningen efter en effektiv Horsens-kontra.

Den østjyske omstilling fangede FCM-mandskabet ude af balance, og i venstre side udnyttede gæsternes Thomas Santos, at især målscorer Gartenmann tøvede og bakkede. Det gav plads til Horsens-angriberen, som tog et træk ind i feltet og sikkert passerede Jonas Lössl i målet.

Træfferen var Horsens’ eneste afslutning i en rodet første halvleg, hvor FC Midtjylland til tider havde svært ved at skabe plads og fart mellem gæsternes kompakte og velorganiserede forsvarskæde.

Ulvene fik dog kreeret chancer nok i første halvleg – blandt andet var Armin Gigovic, Gustav Isaksen og Aral Simsir tæt på. Horsens’ Marcus Hannesbo var ovenikøbet millimeter fra at score selvmål.

De afgørende scoringer faldt dog i anden halvleg.

Brasilianske Juninho blev på stadion krediteret for målet til 2-1 – men officielt blev gæsternes Malte Kiilerich efterfølgende noteret for et selvmål.

Udeholdet kom heller ikke frem til meget efter pausen. Jonas Lössl måtte dog hive en stor parade ud af højre handske, da Mikkel Lassen trykkede kanonen af.

Sejren var ikke i fare. Og endnu en gang var topscorer Gustav Isaksen i hovedrollen.

Den energiske og altid udfordrende offensivkomet afgjorde matchen, da han i en hurtig kontra blev spillet fri med Horsens-målmand Matej Delac. Isaksen scorede sikkert, da han flot krøllede kuglen over i modsatte målhjørne.

Dernæst var der dømt cruise control hos FC Midtjylland, der uden problemer kørte sejren i hus.

Ulvenes næste match i kvalifikationsspillet er udebanematchen næste søndag mod AaB.

Læs også
Fodbold FC Midtjylland

Disciplinære årsager: FCM-angriber sat af til Horsens-kampen

Læs også
Fodbold FC Midtjylland

Se karaktererne: Ja, han var den bedste FCM’er igen-igen

Læs også
Fodbold FC Midtjylland

Gammel helt hyldet på arenaen: Anders Dreyer fik sang og øl

Genoplev søndagens superligakamp, som den udspillede sig i vores liveblog.

Indlæser debat