Seks stolte løbere skabte gode resultater i sensommer-varmen for Herning Løbeklub. Fra venstre er det Patrick Hansen, Jesper Faurschou, Carolien Millenaar, Anders Bonde og Mark Andersen. Forrest ligger Oscar Sig Tranberg. Foto: Privatfoto

Lokale løbere til CPH Half: Herningensere løb med titler og ny rekord

26-årige Carolien Millenaar fra Herning Løbeklub er ny dansk mester i halvmaraton og VM-kvalificeret

ATLETIK Årets CPH Half bød på flotte resultater for Herning Løbeklub i den københavnske sensommervarme.

Op mod 25.000 løbere var lørdag til start i hovedstaden - heriblandt mange gæster fra udlandet - men man har valgt at inkorporere de danske mesterskaber på halvmaraton-distancen i den kæmpestore event.

26-årige Carolien Millenaar fra Herning Løbeklub var hurtigste danske kvinde og blev ny dansk mester for seniorer i tiden 1.14,50 timer.

Det var ikke nok til at matche de hurtigste afrikanske løbere. De fem første pladser i CPH Half gik til fire kenyanske løbere og en enkelt fra Etiopien. Men Carolien Millenaar satte en streg under, at hun hører til den internationale elite. Hun er også kvalificeret til World Athletics Road Running Championships, der løbes 1. oktober i Riga, Letland.

Også den tidligere OL-deltager Jesper Faurschou var godt løbende på de solbeskinnede veje i København. Han kom i mål i tiden 1.07,54 timer og blev ikke bare ny dansk mester i aldersklassen 40-44 år - herningenseren skrællede samtidig 31 sekunder af den danske rekord i sin aldersklasse.

Herning Løbeklub tog også holdbronze for seniorer med Patrick Hansen, Jesper Faurschou og Mark Andersen på holdet.

Patrick Hansen blev nummer otte i seniorfeltet og satte ny personlig rekord i tiden 1.07,46 timer. Jesper Faurschou blev nummer 10 i seniorfeltet og Mark Andersen nummer 12 i tiden 1.08,49 timer, der er ny personlig rekord for ham.

Indlæser debat