Armin Gigovic (i.m.) følte sig snydt for et straffespark, da han i gårsdagens kamp mod OB blev nedlagt i feltet. Nu kan svenskeren i stedet glæde sig over en forlængelse af lejemålet i FCM. Foto: Chresten Bergh

Svensker bliver hos Ulvene: FCM forlænger med lejesvend

Den svenske U21-landsholdsanfører, Armin Gigovic, spiller også i næste sæson for FC Midtjylland

FODBOLD FC Midtjylland råder også i næste sæson over den svenske midtbanespiller Armin Gigovic.

Søndag middag meddeler FCM, at klubben og U21-landsholdsanføreren for Sverige har valgt at forlænge lejemålet, som ellers stod til at løbe ud denne sommer.

Parterne har underskrevet en ny lejeaftale, der nu gælder frem til 30. juni 2024, oplyser FC Midtjylland i en pressemeddelelse.

- Vi har været ekstremt glade for »Gigo«, siger sportschef Svend Graversen i skrivelsen.

- Han er en ung spiller, som fortsat kan udvikle sig. Vi er stolte og ydmyge over, at han har valgt os, og så må vi se, hvordan situationen udvikler sig. Vores håb er, at det bliver et længerevarende ophold for ham i FCM, lyder det fra sportschefen om 21-årige Armin Gigovic, der ejes af den russiske klub FK Rostov, hvortil svenskeren officielt er bundet frem til sommeren 2025.

Skal lægge på med mål og assists

Som følge af den fortsatte krig i Ukraine meddelte FIFA - det internationale fodboldforbund - forleden, at spillere på kontrakt i russiske og ukrainske klubber fortsat har mulighed for at suspendere deres kontrakt i 2023/24-sæsonen.

Det har nu muliggjort, at den energiske midtbanemand og FC Midtjylland kan fortsætte samarbejdet.

Indtil videre står Armin Gigovic noteret for 17 kampe for Ulvene, men - foreløbig - ingen mål eller målgivende afleveringer i den sorte trøje.

- Nu har vi nogle forventninger til, at han lægger endnu mere på sit spil - særligt i feltet. Han har kompetencerne til at kunne bidrage med endnu flere assists og mål. Hvis vi kan bygge det på hans spil, har vi at gøre med en potentiel svensk landsholdsspiller, mener Svend Graversen.

Tiltrukket af FCM’s ambitioner

Armin Gigovic, der har spillet 1 A-landskamp og 22 ungdomslandskampe for Sverige, udtrykker stor tilfredshed med, at han efter sommerferien atter skal spille i FC Midtjylland.

- Det er en virkelig god klub, som passer godt til mig. Vi har nogle store ambitioner og mål, og det er helt klart noget, der har tiltrukket mig. Jeg ser frem til at fortsætte min rejse og putte endnu mere energi samt kvalitet ind i holdet, siger lejesvenden i pressemeddelelsen.

- Jeg fik en fin start med en god pre-season (sæsonopstart, red.) og nogle store kampe i Europa League. Derefter faldt vi i niveau, men her til slut har vi fået skabt den stabilitet, som alle i og omkring klubben ønsker. Vi skal fortsætte på den her måde, fastslår Armin Gigovic.

Sommerferien må dog lidt endnu. Fredag 9. juni venter enten AGF eller Viborg i den afgørende playoff-kamp om europæisk fodbold i den kommende sæson.

- På kort sigt handler alt om, at vi skal med i Europa. Vi tager udfordringen på fredag meget seriøst. Efter sommerferien skal vi blive endnu bedre og være med i toppen af tabellen, understreger Armin Gigovic.