Mads Nybo Lauritsen (t.v.) skrev en femårig kontrakt med FC Midtjylland på sin 18-års-fødselsdag. Det samme gjorde barndomsvennen Valdemar Byskov Andreasen (t.h.) i januar, da han fyldte 18 år. Billedet her er skudt i forbindelse med U17-landsholdets EM-kvalifikation sidste år. Foto: Martin Ballund

U18-landsholdsspiller på guldkurs: Herningenser fik femårig FCM-aftale på sin fødselsdag

Mads Nybo Lauritsen fyldte 18 år i tirsdags og fejrede fødselsdagen med at skrive en femårig kontrakt med FC Midtjylland

FODBOLD Det kører på skinner for Mads Nybo Lauritsen for tiden.

Den unge herningenser er stamspiller på FC Midtjyllands U19-hold, der er på guldkurs i U19 Ligaen. I januar var han tilmed en del af superligatruppen vinteropstart og med på træningslejren i Portugal.

Og i tirsdags fejrede han sin 18-års-fødselsdag og indgik en ny femårig kontrakt med FC Midtjylland, inden han drog med U18-landsholdet til Marbella i Spanien.

- Nybo er et stort talent, som vi tror meget på. Vi har set ham tage store skridt i sin udvikling de seneste år, og vi arbejder hver eneste dag for, at han skal bygge yderligere på. Han er en spiller, som bliver enormt spændende at følge de næste år, siger assisterende sportschef Kristian Bach Bak til klubbens hjemmeside.

Herningenseren tog de første skridt i sin fodboldudvikling i Herning Fremad, og allerede som U11-spiller trak han i FCM-trøjen.

Siden er udviklingen fortsat i naturlige skridt for den ambitiøse unge spiller, og det skal helst fortsætte i de kommende år.

- Han er en venstrebenet midterforsvarer, som er stærk og dygtig på bolden. Vi har lagt en god udviklingsplan for ham, og nu handler det om at fortsætte det hårde arbejde. Hans udvikling det sidste år har taget fart, hvilket gør, at han inden længe står klar til at tage næste skridt. Vi glæder os til at følge ham, siger Kristian Bak.

Mads Nybo Lauritsen er netop nu med U18-landsholdet i Marbella. Han var i startopstillingen lørdag aften, da holdet slog Tjekkiet 3-2 i en træningsturnering. Han fik desuden et indhop i onsdags, da U18-landsholdet slog Norge 2-1. Tirsdag venter Sverige.

Men herningenseren har også et klart mål med klubholdet.

- I første omgang skal vi vinde U19 Ligaen denne sæson. Vi er en gruppe, som alle har det godt sammen, og vores relationer og kvaliteter gør holdet helt unikt. Det er fedt at være en del af, siger han til klubbens hjemmeside.

Han er blot førsteårs U19-spiller, men det er planen, at han skal sluses tættere ind omkring superligaholdet allerede til sommer.

- Jeg glæder mig helt vildt til den næste periode, hvor jeg fra sommer håber på at kunne tilegne mig seniorerfaring, siger Mads Nybo Lauritsen.

Det er kun lidt over en måned siden, han senest forlængede. 13. februar skrev herningenseren en ny treårig kontrakt. Først når fodboldspillere fylder 18 år, kan de skrive kontrakter for længere end tre år.

Just

Læs også
Fodbold FC Midtjylland

På måljagt i sidste kamp: FCM-talenter kan sikre historisk dansk EM-deltagelse

Læs også
Fodbold FC Midtjylland

Lokalt talent forlænger: Får tre år mere i FC Midtjylland

Læs også
Fodbold FC Midtjylland

Lang kontrakt til FCM-talent fra Herning: - Han har et kæmpe potentiale

Indlæser debat