Hollænderen Olav Kooij fra Jumbo-Visma vandt tredje etape af Danmark Rundt, der havde opløb i Herning. Her kører han over målstregen på Møllegade foran holdkammeraten , der tog andenpladsen. Foto:Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Cykelløb satte Herning på den anden ende: Hollænder vandt på Møllegade

Magnus Cort (EF) blev nummer tre på torsdagens etape af Postnord Danmark Rundt. Hollandsk rytter vandt etapen

CYKLING Sprinteren Olav Kooij fra Jumbo-Visma vandt i overlegen stil tredje etape af cykelløbet Postnord Danmark Rundt.

Det var Olav Kooijs anden etapesejr i løbet. Den 20-årige hollænder vandt også første etape i tirsdags. Magnus Cort (EF) blev treer i torsdagens spurt på Møllegade i Herning lige ud for Markedspladsen.

I opløbet blev Olav Kooij hjulpet af holdkammeraten Christophe Laporte, som selv tog andenpladsen.

To gange mod slutfasen punkterede Magnus Cort, der begge gange blev hjulpet tilbage til feltet af sit hold. Det kostede dog for mange kræfter for danskeren til at kunne gøre sig i spurten.

- Det kostede selvfølgelig lidt. Jeg tør ikke sige hvor meget. Det er en del af det sådan en dag som i dag, siger Magnus Cort til DR Sporten.

Sheffield fører stadig

I den samlede stilling bevarede Magnus Sheffield (Ineos) akkurat den samlede føring, men Christophe Laporte er nu placeret i samme tid som den unge amerikaner.

Mattias Skjelmose (Trek) er stadig den bedst placerede dansker i klassementet med tre sekunder op til de bedste.

På de hele 239 kilometer på vej til målet i Herning kørte rytterne også på omkring 18 kilometer på ni grusveje, hvor etapen lignede det klassiske cykelløb Grand Prix Herning, der køres hvert forår.

Et udbrud på 12 mand kom hurtigt af sted, og de holdt indtil omkring fem kilometer før mål, hvor det jagtende felt fik has på dem og det hele endte i en massespurt.

Store dele af Hernings midtby og ud mod Tjørring var lukket ned for at gøre plads til, at rytterne kunne afgøre løbet på tre omgange til sidst. Masser af mennesker var på plads ved målstregen, hvor man på storskærme kunne følge rytternes vej mod Herning. Blandt andet billederne fra grusvejene sørgede for en del drama undervejs.

damm og /ritzau/