René Holten Poulsen har skiftet til en mindre pagaj i et forsøg på at ramme en bedre frekvens. (Arkivfoto)

Mindre pagaj skal give René Holten ny fart til EM

Den danske kajakroer har lavet justeringer siden et lidt skuffende VM. Effekten skal prøves af ved EM.

KØBENHAVN Fra torsdag til søndag skal deres findes europamestre i kajaksportens forskellige discipliner, og danske René Holten Poulsen er til start i både 1000 meter enerkajak (K1) og 500 meter toerkajak (K2) med Victor Aasmul.

Hverken i den ene eller anden disciplin ramte Holten Poulsen sit topniveau til det nyligt afviklede VM. Det har han taget konsekvensen af.

Både træning og valg af materiel er ændret til det forestående EM.

- Jeg har haft mulighed for at lave nogle flere distancer herhjemme i forhold til K1 1000 meter, i de få dage jeg har været hjemme efter VM. Det er svært at ændre på formen, men måske det kan hjælpe lidt på afviklingen af selve løbet, siger han i en pressemeddelelse.

- Jeg har også skiftet pagaj til en mindre størrelse. Det er lidt risikabelt at gøre med så kort tid mellem VM og EM, men jeg vil gerne prøve det af internationalt.

Den 33-årige dansker har fået en hård lodtrækning og skal i sit indledende heat duellere mod blandt andre den nykårede verdensmester og olympiske mester, Balint Kopász.

Danskeren agter at udfordre Kopász, men han har primært fokus på at finde tilbage til at sætte et godt løb sammen.

- Det handler om, at jeg gerne vil tættere på min "optimale" frekvens og have et lidt mere stabilt løb. Det har fungeret i de første træninger, så jeg håber, det kan fortsætte til EM, siger han.

Han skal i enerkajakken allerede torsdag formiddag, mens det gælder toerkajakken torsdag eftermiddag. Begge er indledende heats.

/ritzau/

Indlæser debat