Raphael Onyedika jubler efter sin scoring mod Brøndby i december. Nu kan den 21-årige midtbanespiller også juble over prisen som årets unge spiller i 3F Superligaen. Foto: Henrik Ole Jensen

Årets unge spiller i Superligaen: FCM's midtbanekriger vinder flot pris

Raphael Onyedika er blevet kåret til årets unge spiller i Superligaen

FODBOLD For et år siden havde Raphael Onyedika ikke spillet en eneste kamp i 3F Superligaen og ikke fået et eneste spilleminut for FC Midtjyllands førstehold.

Nu er det nigerianske kraftværk ikke bare stamspiller i klubben. Han er også netop blevet kåret til årets unge spiller i superligaen. En pris som uddeles af Divisionsforeningen på baggrund af stemmer fra et ekspertpanel. Alle spillere født i år 2001 eller senere kunne komme i betragtning.

- Sæsonen er gået meget bedre, end jeg havde turde håbe på. Der skal der lyde en stor tak til trænerne og mine holdkammerater, der har været gode til at hjælpe mig, så jeg hele tiden har kunne forbedre mig, siger Raphael Onyedika til klubbens hjemmeside.

Nigerianeren stod højst overraskende i startopstillingen, da FC Midtjylland sidste år tog hul på sæsonen med en hjemmekamp mod OB 16. juli.

Efter debuten sagde den overvældede unge mand følgende til Herning Folkeblad:

- Jeg var nervøs før kampen. Det var et stolt øjeblik for mig.

- Jeg ringede til min mor og hele min familie og fortalte det. De er så glade på mine vegne. Og min danske familie var her på stadion i aften, sagde Raphael Onyedika.

Ambition om DM-guld

Det er nu blevet hverdag for ham. Midtbaneankeret fik nemlig spilletid i 31 ud af 32 spillerunder i superliga-sæsonen - heriblandt 29 kampe fra start.

- Jeg er taknemmelig for den tillid, Bo (Henriksen, red.) og trænerteamet har givet mig fra start. Nu vil jeg fortsætte med at betale tilbage inde på banen, hvor jeg forhåbentligt kan bidrage til, at vi kan gøre det bedre i den nye sæson, siger han.

- Det er en stor drøm og ambition for mig at vinde det danske mesterskab. Det håber jeg, vi kan gøre næste år, men først skal vi blive klar til sæsonstarten. Det er vigtigt at komme godt i gang i ligaen, og der kommer hurtigt nogle store europæiske kampe. Jeg glæder mig til, sæsonen starter, lyder det fra den 21-årige midtbanespiller.

Raphael Onyedika ankom til FC Midtjyllands akademi i foråret 2019 fra den nigerianske samarbejdsklub, FC Ebedei.

I sæsonen 2019/20 var han en profil for FCM’s U19-hold både i Youth League og U19 Ligaen.

Sæsonen derpå - 2020/21 - var han udlejet til FC Fredericia, hvor han kom på årets hold i 1. division.

I den forgangne sæson beviste nigerianeren, at hans kvaliteter også kan gøre en forskel på et af superligaens stærkeste hold. Det har Divisionsforeningen nu kvitteret for med prisen som årets unge spiller.