Mathieu van der Poel fik forstyrret sin nattesøvn før søndagens VM i linjeløb i Australien af to larmende piger på hotelgangen. Mandag har en dommer givet ham to bøder på i alt 7500 kroner, efter at han skubbede dem. (Arkivfoto).

Hollandsk cykelstjerne får bøde for hotelballade før VM

Mathieu van der Poel har fået to bøder på sammenlagt 7500 kroner efter klammeri med to piger på hotel før VM.

SYDNEY Den hollandske cykelstjerne Mathieu van der Poel har mandag fået en bøde efter ballade på et hotel natten før VM i linjeløb i Australien.

Det skriver det hollandske medie NOS.

Rytteren fik forstyrret sin nattesøvn af larm ude på hotelgangen, hvilket fik ham til at konfrontere to piger på 13 og 14 år.

En australsk dommer har mandag givet ham en bøde på 1000 australske dollar for at skubbe til den ene pige og en bøde på 500 dollar for at skubbe til den anden. I alt svarer de to bøder til godt 7500 kroner.

Den ene pige blev skubbet ind i væggen, mens den anden faldt og slog armen.

Ifølge NOS lagde dommeren vægt på, at cykelstjernen havde taget loven i sine egne hænder. I stedet burde han havde tilkaldt hotellets sikkerhedspersonale for at få stoppet larmen.

Dommeren så det ikke som en formildende omstændighed, at Mathieu van der Poel skulle op at køre VM dagen efter.

Efter konfrontationen på hotelgangen blev politiet tilkaldt, og Mathieu van der Poel blev taget med på politistationen. Han betalte kaution og var tilbage på sit hotelværelse klokken fire om natten.

Efter blot få timers søvn stillede han søndag til start ved VM i linjeløb, men udgik efter kort tid.

Sagen skulle egentlig først have været for en dommer tirsdag, men da van der Poel skulle med et fly ud ad Australien, lykkedes det rytterens advokat at få fremrykket behandlingen.

Mathieu van der Poels advokat oplyser til NOS, at rytteren har tænkt sig at appellere kendelsen med et ønske om frikendelse.

/ritzau/

Indlæser debat