Aral Simsir (t.v.) i duel med AaB's Nicklas Helenius i mandagens ligadyst i Aalborg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Slut: Sløje FCM hentede et point ude mod bundholdet AaB

FC Midtjylland skuffede igen og er fortsat uden for top-seks

FODBOLD Udfordringerne fortsætter for FC Midtjyllands vicemestre.

Mandag aften måtte Ulvene nøjes med 0-0 i superliga-udekampen mod bundholdet AaB. Dermed er FCM fortsat placeret på syvendepladsen i tabellen – et point fra top-seks, der giver adgang til forårets mesterskabsspil.

Men dømt ud fra aftenens duel på Aalborg Portland Park, hvor hjemmeholdet blot har hentet én ligasejr i sæsonen, var der ikke meget topklasse over gæsterne, som ellers – inden matchen – var sæsonens mest pointhentende udehold.

Men mod AaB var det begrænset, hvad Albert Capellas’ tropper kom frem til på en mandag, hvor FCM-offensiven langt hen ad vejen var uden power og effektivitet.

En af årsagerne var, at FC Midtjylland – som i udekampen mod Viborg – atter spillede den centrale midtbaneprofil Kristoffer Olsson helt i front som ”falsk nier”. Den mission mislykkedes atter, og igen var svenskeren savnet på midtbanen, hvor FCM led under mange boldtab og kiksede aktioner.

Det havde heller ikke været uretfærdigt, hvis AaB havde snuppet sejren. Alene i første halvleg misbrugte bundholdet to gigantiske chancer. Først da en helt blank Iver Fossum hamrede kuglen fra få meter – efter en ripost fra keeper Jonas Lössl.

Sidstnævnte gik kort efter fejl af en tværpasning, men forsvarskollegaen Stefan Gartenmann fik sparket væk på målstregen.

AaB-angriberen Nicklas Helenius fik også testet Lössl med et godt hovedstød i en første halvleg, hvor FCM haltede voldsomt - særligt i offensiven, hvor alt var lagt op til soloaktioner fra Gustav Isaksen.

FC Midtjylland fik øget initiativet og presset fra begyndelsen af anden halvleg, men det var småt med chancer til gæsterne fra heden. Emam Ashour sparkede forbi og det blev det til løse kontramuligheder til blandt andre Gustav Isaksen. Men FCM-offensiven var langt under det krævede niveau.

Men også efter pausen var det AaB, som var tættest på scoringer. Nicklas Helenius slap alene med Jonas Lössl, men målmanden fik flot afværget. Det gjorde Lössl også i slutfasen, da indskiftede Oliver Ross pludselig stod fri. Igen viste FCM-keeperen klasse og reddede sit mandskab.

Begge hold jagtede sejren til sidst, men det hele endte uforløst og uden scoringer i Aalborg.

Genindlæs livebloggen, som den udspillede sig i Aalborg, herunder.