For første gang i sæsonen startede Andrea Austmo Pedersen i Ikast-målet, og den norske keeper gjorde det fint mod Aarhus United. Hun endte med 15 redninger og en redningsprocent på 44. Foto: Henrik Ole Jensen (Arkiv)

Pligtsejr over Aarhus: Ikast-kvinder overvandt sløjt kvarter

Ikast-kvinderne var et kvarter om at få håndboldmaskinen i gang, men endte med en sikker ottemåls-sejr over Aarhus United

HÅNDBOLD Hvis du vil feste i weekenden, skal du også kunne passe dine pligter i midtugen.

Det kan lyde som rådet fra velmenende forældre til deres teenagere. Men det gælder også for Ikast Håndbold i denne travle tid med Champions League hver weekend og ligakampe i midtugen.

Onsdag aften var det tid til en pligtopgave, da Aarhus United kom på besøg i IBF Arena. Opgaven blev løst - uden på nogen måde at spille sig ud. Ikast vandt 27-19 efter 12-10 ved pausen.

Det var sæsonens femte sejr i fem kampe på tværs af liga-, pokal- og Champions League-kampe. Men der var - for nu at blive i billedet - visse »tømmermænd«, som skulle ud af det midtjyske spil i det første kvarter efter lørdagens håndboldfest og sejr over Champions League-mestrene Vipers Kristiansand. I hvert fald var Ikast bagud 5-7 efter kampens første kvarter.

Det fik træner Kasper Christensen til at tage timeout og sende profiler som Stine Skogrand og Ingvild Bakkerud på banen. Fire minutter senere stod der 8-7 til Ikast, der ikke kom bagud mere i kampen.

Ind mod pausen blev der også klattet med store chancer, så pauseføringen var »kun« på to mål, 12-10. I den periode var der også flotte redninger fra Ikast-legenden Sabine Englert i Aarhus United-målet. Tyskeren spillede i Ikast fra 2009 til 2022 og er optaget i klubbens Hall of Fame.

Fra begyndelsen af anden halvleg scorede Ikast dog tre mål på stribe til 15-10, og senest derfra var det kun et spørgsmål om, hvor stor den midtjyske sejr skulle blive.

Stortalentet Julie Scaglione leverede sit fine bidrag. Hun trådte i karakter i anden halvleg, hvor hun scorede otte af sine ni mål i kampen. Fem af dem faldt fra 17-14 til 23-16.

Der var spilletid til alle 15 aktører, og der blev ikke trukket store veksler på de største profiler.

I tabellen er Ikast stadig uden pointtab efter tre spillerunder. Det samme gælder Odense Håndbold og Team Esbjerg, der begge har bedre målscore end Ikast.

Næste kamp venter allerede på søndag for Ikast-kvinderne. Det er på udebane mod det franske mesterhold, Metz Handball, i Champions League.

Læs også
Håndbold Ikast Håndbold

Sprudlende stortalent efter pligtsejr: Vi skal også kunne på en onsdag

Læs også
Håndbold Ikast Håndbold

Metz-braget bliver vist på DR1: Ikast jubler over ny tv-aftale

Læs også
Håndbold Ikast Håndbold

Ikast-træner efter sejr over CL-mestrene: Vi kan slå alle hold i verden

Læs også
Håndbold Ikast Håndbold

Ikast-træner om storspillende keeper: Irma har taget røven på os alle

Indlæser debat