Efter 212 førsteholdskampe for FC Midtjylland har Pione Sisto forladt den midtjyske klub. Offensivprofilen skifter til tyrkisk fodbold med omgående virkning.

Officielt: Pione Sisto er færdig i FC Midtjylland

Den 28-årige offensivprofil skifter med omgående virkning til Alanyaspor i Tyrkiets bedste fodboldrække, Süperlig

FODBOLD Det sportsligt knirkende ægteskab mellem FC Midtjylland og Pione Sisto er officielt forbi.

Sent torsdag aften meddeler den midtjyske superligaklub, at man med omgående virkning har solgt den 28-årige offensivprofil til Alanyaspor i Tyrkiet.

Den tyrkiske klub, der i øjeblikket indtager ottendepladsen i landets bedste række, Süperlig, har løst den tidligere danske landsholdsspiller fra kontrakten i Midtjylland. Aftalen mellem Sisto og Ulvene stod ellers først til at udløbe i sommeren 2024.

- Det er ingen hemmelighed, at vi er meget kede af og ærgerlige over Piones seneste forløb her i Midtjylland, lyder det fra sportschef Svend Graversen i en pressemeddelelse.

Se Pione Sistos videohilsen til Alanyaspor-fansene her:

Pione Sisto, der har fået sin fodboldopvækst i Tjørring IF og senere var en del af FCM's akademi, nåede 212 kampe, 46 mål og 21 assists for FC Midtjylland.

Den teknisk stærke kantspiller vandt det danske mesterskab med Ulvene i sæsonen 2014-15 samt en pokaltitel i 2021-22.

I sommeren 2016 skiftede han til Celta Vigo i Spanien for cirka 45 millioner kroner.

En mislykket genforening

I september 2020 hentede FC Midtjylland deres forhenværende akademi-talent retur til den midtjyske hede, men genforeningen var kun succesfuld i begrænsede perioder.

Efter en længere fase med usikkerhed omkring parternes videre samarbejde, var Pione Sisto helt ude i kulden i sin afsluttende tid i FCM.

Offensivstjernens sidste kamp for UIvene er helt tilbage til 7. november 2022.

- Vi håber, at det her skifte kan være med til at få hans karriere tilbage på rette spor, og vi er tilfredse med, at vi har fundet en god løsning, påpeger Svend Graversen i skrivelsen om Sisto, der har spillet 26 A-landskampe for Danmark.

- Der skal lyde et stort held og lykke med fremtiden til Pione, som vi ønsker alt det bedste, siger sportschefen.

Læs også
Fodbold FC Midtjylland

Pione Sisto bekræfter: Støtter portugisisk sekt

Indlæser debat