Martin Eskildsen og Blue Fox satte Rungsted effektfuldt på plads i den første hockeykamp i Herning siden finaleserien i april. Foto: Henrik Ole Jensen

Velbesøgt testkamp: Blue Fox nedlagde Rungsted i sikker stil

Fem forskellige spillere kom på måltavlen, da Blue Fox kvaste Rungsted med hele 5-0 i en træningskamp

ISHOCKEY Over 400 tilskuere var mødt op til Herning Blue Fox’ første træningskamp på hjemlig is, og de så vicemestrene lande en overbevisende sejr mod Rungsted.

Rævene vandt hele 5-0 og fik gang i målmusikken i Kvik Hockey Arena i alle tre perioder.

Første periode var ellers en tæt affære. Men én svipser fra Rungsteds målmand, den tidligere Blue Fox-reserve Magnus Wulff, gav Herning en føring ved første pause.

Mathias Bau erobrede pucken i midtzonen og tog den med ind i angrebszonen. Landsholdsangriberen viste overblik og lagde den til siden til Cameron Brown, der resolut skød på mål og scorede. Pucken tog måske en lille afretning, men den gik i nettet lige over keeperens benskinne.

Læs også
Ishockey Blue Fox

Se alle målene: Ny Blue Fox-back efter testsejr: Jeg glæder mig virkelig til sæsonen

HIK-talent på tavlen

Blue Fox drejede på gashåndtaget i anden periode. Hjemmeholdet dominerede og fik også udbytte af anstrengelserne.

20-årige Carl Birkmose Winding er et af de HIK-talenter, der i opstarten er rykket op og får chancen for at bevise sig hos Blue Fox, scorede til 2-0 midt i perioden. Herningenseren søgte en god position tæt på mål og var først over returen efter et skud fra backen Jakob Jessen.

Bare halvandet minut senere blev det 3-0. Santeri Suistio vendte spillet godt og tog Jesper Thörnberg med i venstre side. Finnen fik skiven tilbage og skød mod mål, hvor Rungsted-keeper Magnus Wulff gav en ny retur. Den var en af Hernings nye, Magnus Carlsen, hurtigt over.

Kampbilledet var det samme i tredje periode. Blue Fox var i teten, og Rungsted-spillerne virkede mere og mere frustrerede, og gæsterne lod også temperamentet løbe af dem i flere sekvenser.

4-0-målet var af et særpræget af slagsen. Simon Schleicher og Lukas Bang satte et angreb op, og pucken endte i luften foran Petter Hansson. Svenskeren fik trykket skiven over stregen med skulderen, lignede det, og målet blev gennemset på video af dommerne, før den fik lov at stå.

Målfesten blev afrundet af Santeri Suistio, der suste igennem i venstre side, skar ind foran mål og scorede elegant med baghånden i powerplay. Den nye finske back forventer man sig en del af i Blue Fox, og han havde altså en flot kamp med både scoring og assist.

I sidste uge vandt Blue Fox 7-2 i Frederikshavn og tabte 3-4 i Herlev i sommerens første to testkampe.

Blårævene spiller næste træningskamp allerede på torsdag. Det er på udebane mod Hvidovre.

Indlæser debat