Patrick Madsen scorede kampens første mål, da Blue Fox besejrede de danske mestre fra Aalborg. Foto: Tom Laursen

Niende Blue Fox-sejr på stribe: Aalborg blev nedlagt i et ægte topbrag

I en flot hockeykamp tog Blue Fox endnu en sejr og har nu lagt Aalborg otte point bag sig

ISHOCKEY Heller ikke de forsvarende danske mestre fra Aalborg Pirates kunne stoppe Herning Blue Fox’ imponerende sejrsstime.

Fredag aften vandt herningenserne på hjemmebane med 4-2 over nordjyderne, der på tredjepladsen nu er otte point efter Blårævene.

Sønderjyske er »kun« tre point efter på andenpladsen, men de har også spillet to kampe flere end Herning.

Som de fleste nok havde forventet, var det to mandskaber med stor respekt for hinanden, der kom ud til kampen. Begge hold forsøgte at spille klogt og ikke lade sig rive for meget med af stemningen. Blue Fox skulle klare sig uden topscorer Mathias Bau Hansen, der er ude med en overbelastningsskade, ligesom Brett Perlini stadig sidder ude med en hjernerystelse

Derfor var det meste af spillet ganske kontrolleret, selv om det foregik i et højt tempo fra start.

Chance i første minut

Allerede i kampens første minut kunne Andris Dzerins havde bragt »blårævene« foran, da han var tæt på at styre en aflevering fra Lukas Bang i nettet. Herefter skiftedes holdene til at blive farlige - måske med et lille overtag til hjemmeholdet.

Det var da også midtjyderne, der åbnede målscoringen. Efter 16 minutter tog backen Patrick Madsen chancen fra distancen. Han sendte et hårdt skud af sted mellem venner og fjender og også forbi keeper Thomas Lillie.

I periodens sidste minut lignede det, at hjemmeholdets spillere mistede en lille smule fokus. Nordjyderne fik fastholdt et angreb, der til sidst endte i et gevaldigt klumpspil foran Mac Carruths mål. Den tidligere Blue Fox-spiller Thomas Spelling var tilsyneladende sidste mand, der rørte pucken og blev noteret for sit første sæsonmål.

Drop af Aalborg-keeper

Syv minutter inde i anden periode kom føringen tilbage på Hernings hænder. Målmand Mac Carruth sendte pucken op langs banden til Phillip Marinaccio, der kørte mod mål. Han var ret alene og lagde blødt pucken ind mod Thomas Lillie. Målmanden var helt upresset, men fik alligevel styret pucken ind i eget net. Et regulært drop.

Der gik dog kun tre minutter, så var der udlignet. Igen var det Thomas Spelling, der scorede. Denne gang med et skud fra en »umulig« vinkel. Han stod næsten på baglinjen, men fik alligevel lirket pucken op i det ene målhjørne. 2-2 midt i anden periode.

Herfra var der en lang stillingskrig indtil godt seks minutter før tid. Phillip Marinaccio pressede på egen blå linje Aalborgs Nikolaj Carstensen til et pucktab. Herning-spilleren satte straks kurs mod mål og spillede Mathias From, der løb med på midten. Efter et fikst træk fik From sendt pucken i mål til 3-2. Effektivt forecheck og flot udnyttet.

Så måtte Aalborg satse, og marginalerne var med Blue Fox, da det blev 4-2 i sidste minut. Fra dybt i egen zone skød Blue Fox-pucken væk. Andris Dzerins blev noteret for målet, der er hans første i Blue Fox-trøjen.

Møder Odense i Final4

I pausen mellem første og anden periode blev der i halllen trukket lod til februars Final4. Her blev resultatet, at Herning i sin semifinale fredag 17. februar møder Odense Bulldogs. Værterne Aalborg Pirates møder Sønderjyske i den anden semifinale.

Inden det kommer dertil skal der dog spilles flere kampe i Metal Ligaen. Allerede søndag skal Blue Fox på udebane op mod Rungsted Seier Capital.

Efter den kamp venter en landskampspause. Her skulle Mathias Bau have været med, men han har meldt afbud på grund af sin skade.