Mathias Norsgaard kom alene til mål og havde rigeligt tid til at træde ud af pedalen, da han kørte frøst overmålstregen som vinder af Grand Prix Herning. Foto: Chresten Bergh

Efter forrygende flot solokørsel: Landsholdsrytter vinder solbeskinnet Grand Prix Herning

World Tour-rytteren Mathias Norsgaard smadrede alle konkurrenter, da han vandt Hernings klassiske cykelløb

CYKLING Det var i ensom majestæt, at landsholdsrytteren Mathias Norsgaard lørdag eftermiddag passerede målstregen på Torvet i Herning som vinder af det 180 kilometer lange Grand Prix Herning.

Løbet bød blandt andet på 30 kilometer meget støvede grusveje, og den 26-årige Norsgaard, der til daglig kører på World Touren for Movistar, var klart bedst af alle.

Det var allerede godt halvvejs i løbet på Den Gyldne Middelvej ved Brande, at han kom alene af sted. Han opbyggede hurtigt et forspring på to minutter til de nærmeste forfølgere, og så var han umulig siden at hente.

Mathias Norsgaard kørte i et par af sine ungdomsår for Herning Cykle Klub og fortalte på scenen efter løbet, at netop Grand Prix Herning betyder meget for ham. Alt i var det en glad og stolt rytter, der gjorde status.

- Vi var egentligt kommet lidt på bagkant fra løbets begyndelse og skulle køres os frem. Det var ikke planlagt, at jeg skulle forsøge mig langt udefra, men sådan udviklede det sig, siger er forsvarende dansk mester på enkeltstart og derfor er vant til at køre i ensom majestæt.

I mål var han lige over ét minut foran Rasmus Bøgh Wallin (Suri - Carl Ras) og Michael Valgren (landsholdet), der var de nærmeste forfølgere. Den tidligere vinder Lasse Norman blev nummer fire.

Herningensiske Christian Gorm Albrechtsen, der er vendt hjem til Herning Cykle Klub efter nogle år i Spanien, kæmpede sig i mål som nummer 26. Han var dermed den eneste fra holdet, der kom i mål. Blot 39 af de cirka 170 startende gennemførte.

Løbet blev fra start til slut kørt i fantastisk flot forårsvejr med temperaturer over 20 grader og stort set ingen vind. Masser af tilskuere havde da også taget opstilling på Torvet.

Allerede fredag 2. juni bliver der igen lejlighed til at se cykelløb i Herning. Da gælder det nemlig Herning City Gadeløbet.

Indlæser debat