Sory Kaba gav FCM en drømmestart med en scoring efter tre minutter. FCM kom også foran 3-0, men faldt så helt sammen og fik kun 3-3.. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

FCM-træner efter dyb skuffelse: I 35 minutter spillede vi det allerbedste, som vi kan

Efter 35 forrygende minutter førte FCM 3-0, men Lyngbys oprykkere kæmpede sig tilbage og fik 3-3

FODBOLD Fredag endte med en sen mavepuster til FC Midtjylland. Udebaneopgøret mod Lyngby sluttede 3-3, efter at FCM førte 3-0 efter 35 minutter og kunne været yderligere i front inden pausen.

Sory Kaba, Nikolas Dyhr og Anders Dreyer scorede, og der var chancer til flere mål. Blandt andet et helt frit hovedstød til Gustav Isaksen, der headede forbi.

- Vi spillede vel noget af det allerbedste, vi kan. Vi skabte chancer, havde tempo og holdt dem nede på næsten ingenting. Men så gik vi desværre lidt i stå. De fik reduceret lige inden pausen, og det ændrede kampen, siger cheftræner Henrik Jensen til TV3 Sport efter kampen.

Der var ellers flere fine mål og hurtigt angrebsspil bag FCM’s føring. Sory Kaba scorede allerede efter tre minutter, da Joel Andersson satte sig igennem i højresiden.

Nikolas Dyhr, der kort før kampstart kom med i startopstillingen i stedet for Juninho, trak helt over i højre side og scorede på Henrik Dalsgaards fine pasning. 3-0 var et klassemål af Anders Dreyer, hvor Dyhr og Dalsgaard igen havde været med i opspillet, inden topscorer Dreyer med et par skabe driblinger snød forsvaret og knaldede bolden i mål.

Reduceringen før pausen kom, da en returbold efter et hjørnespark blev sendt ind i hovedet på Emil Nielsen, der kom før Henrik Dalsgaard.

Lyngby overtog

FCM kom skidt ud til anden halvleg, og Lyngby overtog mere og mere af spillet.

- Som tiden gik, kunne Lyngby naturligvis forcere og lægge mere pres på os. Jeg synes dog ikke, at de skabte farlige chancer, og vi følte os i kontrol, indtil de fik det straffespark efter 60 minutter, påpeger den midlertidige FCM-træner.

Straffesparket blev først dømt af dommer Aydin Uslu, efter at VAR havde bedt ham kigge situationen igennem. Nikolas Dyhr ville sparke bolden væk i eget felt, men ramte så en Lyngby-spiller, der strakte benet frem. Ét af de straffespark, der kan dømmes, men bestemt ikke altid bliver det.

- Der går meget galt for os i anden halvleg, men stadig kommer vi ved 3-2 frem til nogle gode chancer, der kunne have bragt os på 4-2, og så havde det set anderledes ud. Men desværre brændte vi, erkender Henrik Jensen.

Comeback til Brumado

Han gav comeback til angriberen Júnior Brumado, der har været skadet siden maj, men det var alligevel Lyngby, der skabte klart mest i sidste del af kampen.

- Vi forsøgte ude fra bænken blandt andet med at ændre formationen, men det lykkedes os ikke rigtig. Nu må vi hjem og have kigget på, hvorfor vi ikke lykkedes med det, siger træneren.

FCM var uden Pione Sisto. Han kom hjem fra Portugal med en mindre overbelastningsskade, så han var ikke i truppen. Til gengæld havde FCM fået midtbanemanden Raphael Onyedika klar igen, efter at han måtte stå over mod Benfica.

Langt indkast blev dyrt

Men det rakte altså ikke til en sejr. I en hektisk slutfase fik Sævar Atli Magnusson udlignet. Efter et langt indkast landede bolden midt i FCM-feltet, og Lyngby-angriberen sparkede bolden op i hjørnet. Kæmpe jubel på Lyngby Stadion.

Kort efter var jublen ved at blive endnu større. Magnus Kaastrup sendte et langskud af sted, og FCM-målmand Elias Olafsson fik lige præcis skubbet bolden op på overliggeren. Ulvene slap med skrækken og skal nærmest være glade for det ene point efter dén afslutning.

Henrik Dalsgaard havde svært ved at finde en forklaring efter matchen.

- Vi gjorde alt rigtigt i første halvleg. Løb for hinanden, holdt i bolden, og så ved jeg ikke, hvad der sker efter pausen. Vi skulle have haft holdt mere fast i bolden, og det blev lidt for meget med lange bolde, siger han til TV3 Sport.

FCM skal forsøge at komme sig overskuffelsen på tirsdag, hvor holdet i Randers skal møde Benfica i returkampen i Champions League-kvalifikationen.

Kampen spilles i det kronjyske på grund af VM i ridning på MCH Arena.

Næste opgave i superligaen er næste fredag, hvor det gælder endnu en udekamp.

Det er mod Horsens, der fredag aften tabte 0-1 på udebane mod Randers.

Dommer Aydin Uslu blev af VAR kaldt ud for at kigge på en situation, som han havde ladet passere i første omgang. Men efter tjekket dømte han et straffespark mod Nikolas Dyhr. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Indlæser debat