Anfører Pernille Harder er klar til igen at indtage en hovedrolle på det danske hold, når de rød-hvide spiller EM i England om tre uger. Foto: Ritzau Scanpix

Harder og Bording-tvillinger: Tre midtjyder udtaget til dansk EM-trup

Pernille Harder og søstrene Holmgaard skal til EM i England med det danske landshold. Der blev ikke plads til Emma Færge og Olivia Møller Holdt i EM-truppen

FODBOLD Der er tre midtjyder ombord, når det danske kvindelandshold flyver af sted til EM i England om små tre uger.

Landstræner Lars Søndergaard har torsdag eftermiddag sat navne på de 23 spillere i den danske EM-trup, og han fandt plads til tvillingerne Karen og Sara Holmgaard, der er født og opvokset i Bording, og naturligvis anfører Pernille Harder fra Tulstrup.

Alle tre midtjyder spiller til dagligt i nogle af Europas stærkeste ligaer. Karen og Sara Holmgaard er på kontrakt i tyske Turbine Potsdam, mens Pernille Harder spiller for engelske Chelsea.

Der blev til gengæld ikke plads til Emma Færge fra Videbæk eller Olivia Møller Holdt fra Ikast. De har ellers begge haft en stor sæson i den danske liga hos henholdsvis HB Køge og Fortuna Hjørring, og de har også været med landsholdet på det seneste. Men der blev altså ikke plads til de to unge midtjyder blandt de 23 navne.

- Vi har et rigtig stærkt landshold, og vi glæder os meget til at spille for Danmark. Det bliver den største EM-slutrunde nogensinde, og vi kan ikke vente til at vise os frem på den største scene og forhåbentlig skabe en rød-hvid fodboldfest både i Danmark og i England, siger landstræner Lars Søndergaard til DBU’s hjemmeside.

Truppen tæller også angriberen Nadia Nadim, der på det seneste er blevet stærkt kritiseret for sin rolle som som ambassadør for mændenes VM i Qatar.

- Nadia Nadim er en person, der deler vandene og har været meget upopulær på grund af det valg, hun har foretaget omkring at være ambassadør. Hun er simpelthen valgt på grund af det sportslige, siger Lars Søndergaard til nyhedsbureauet Ritzau.

De danske fodboldkvinder åbner EM i England fredag 8. juli mod Tyskland. Puljen tæller også Finland og Spanien, som danskerne møder henholdsvis tirsdag 12. juli og lørdag 16. juli.

Inden afrejsen til England spiller de danske kvinder testkampe mod Brasilien i Parken fredag 24. juni og mod Norge i Viborg onsdag 29. juni.

Indlæser debat