Jonas Langerhuus scorede fem mål for HCM, da oprykkerne onsdag aften tabte til ligaens nummer tre, Bjerringbro-Silkeborg. Foto: Tom Laursen (Arkiv)

Nederlagsstimen fortsætter: HCM faldt med ære mod tophold

HC Midtjylland solgte sig dyrt, men oprykkerne var reelt ikke i nærheden af point mod topholdet Bjerringbro-Silkeborg

HÅNDBOLD Et pointløst bundhold mod DM-bronzevinderne kunne godt lugte af en syngende lussing.

Sådan én undgik HC Midtjylland trods alt, da oprykkerne onsdag aften tog imod Bjerringbro-Silkeborg (BSH). Men topholdet tog som ventet begge point med hjem fra lokalopgøret.

Slutcifrene endte med 28-31 efter 12-15 ved pausen i Klink & Jensen Arena i Herning.

Gæsterne fra Søhøjlandet var foran hele vejen fra 3-2 til slutsirenen, men HCM bed fra sig og tvang topholdet til at hanke op i sig selv ad flere omgange.

I begyndelsen af anden halvleg var HC Midtjylland på »minus én« ved både 19-20, 20-21 og 23-24. Men dér smækkede BSH døren og viste den niveauforskel, der trods alt også var tydelig for de fremmødte tilskuere i Herning.

Topholdet rykkede til 30-24 med otte minutter tilbage på haluret. Derfra var enhver scoring kosmetik i slutminutterne.

Dårlig start af HCM

Forud for opgørets mest spændende fase var gået en arytmisk første halvleg, hvor de to hold skiftedes til at score mål i små stimer. Men hele tiden med Bjerringbro-Silkeborg i teten og HCM som de godt fightende outsidere.

Gæsterne var eksempelvis foran 6-2 og 11-5 efter to rædderlige faser af HCM, men oprykkerne svarede igen med ryk til 5-6 og 9-11.

Da slutsirenen hylede, endte det, som alle de øvrige gange i sæsonen. HCM stod tilbage uden point, som oprykkerne nu har gjort 15 gange i træk.

Jonas Langerhuus, Rasmus Madsen og Frederik Sass blev topscorere for HCM med fem scoringer hver.

Næste kamp venter lørdag 3. december. Det er en af de helt svære - på udebane mod de danske mestre fra GOG.

Indlæser debat