Hjalte Thomsen fyldte i sidste uge 17 år. Nu fortsætter den talentfulde herning-angriber karrieren i Sverige. Foto: Tom Laursen

Blue Fox-talent skifter til Sverige: Skal spille i stærk U20-liga

17-årige Hjalte Thomsen skifter til svensk ishockey - angiveligt er der tale om Malmö Redhawks

ISHOCKEY Angriberen Hjalte Thomsen, der i sidste uge fyldte 17 år, har for sidste gang træner med Herning Blue Fox.

Med øjeblikkelig virkning forlader han nemlig klubben og fortsætter karrieren i Sverige. Det oplyser Herning Blue Fox på sin hjemmeside.

Allerede i sidste sæson debuterede Hjalte Thomsen, der er søn af den tidligere Blue Fox-spiller Ulrich Thomsen, i Metal Ligaen og fik også scoret sit første mål. Det var med til, at Blue Fox tilbød talentet en toårig kontrakt.

Den kontrakt er nu efter fælles forståelse ophævet, og angriberen kan i stedet tiltræde i en unavngivet svensk SHL-klub, hvor det er planen, at han skal spille for klubbens U20-mandskab. Rygterne på internettet vil dog vide, at det er Malmö Redhawks, der har sikret sig den unge herningenser.

- Vi er stolte over, at endnu en ung Herning-dreng får mulighed for at komme til den svenske U20 Eliteliga i en tidlig alder. Selvfølgelig havde vi gerne set Hjalte fortsætte hos Blue Fox i indeværende sæson og ikke mindst fortsætte den udvikling han er inde i, men vi er blevet enige om, at Hjalte skal have lov til at udleve sin drøm i Sverige, siger direktør Torben Skovsgaard.

Kamp om istiden

Hjalte Thomsens istid har været begrænset, og med tilgangen af landsholdspilleren Mathias From i sidste uge er der blevet yderligere kamp om spilletiden. Således havde Blue Fox ikke færre end 14 angribere skrevet på holdkortet til kampen mod Aalborg i søndags. Hjalte Thomsen var slet ikke med i truppen, hvor Simon Schleicher og Frederik Brændgaard var angriber nummer 13 og 14 udeover de fire faste kæder.

Hjalte Thomsen er i denne sæson noteret for én assist i Metal Ligaen. I den danske talentliga er det blevet til 16 point i 10 kampe.