Esbjerg-spillerne fik ram på Mac Carruth hele fire gange og dermed røg Blue Fox’ flotte sejrsstime på gulvet. Foto: Malene Tswai

Sejrsstimen er slut: Efter 10 sejre i træk knækkede Blue Fox i Esbjerg

Nøjagtig som senest, Blue Fox var på besøg i Esbjerg, blev det til et nederlag på 0-4

ISHOCKEY Det var efter et nederlag på 0-4 i Esbjerg i begyndelsen af oktober, at Herning Blue Fox indledte en imponerende sejrsstime.

Den endte her til aften i netop Esbjerg, hvor hjemmeholdet nøjagtig som dengang vandt 4-0. Dermed må Blårævene »nøjes« med 10 sejre og 30 flotte point på stribe.

Blue Fox begyndte ellers fredagens kamp fint og viste ingen tegn på rust trods en kamppause på næsten 14 dage. Midtjyderne var klart mest på pucken og fik også sendt flere afslutninger mod Esbjerg-målet. Blandt andet serverede Mathias From fra venstre side en perfekt pasning til Phillip Marinaccio foran mål, men canadieren ramte slet ikke pucken. Det var en stor mulighed, og der var flere andre fint gennemspillede angreb.

Men ud af det blå kom hjemmeholdet foran 1-0 midtvejs i perioden. Rasmus Bjerrum tog chancen lidt ude i højre side. Hans skud var ikke specielt hårdt, men tilsyneladende kunne Mac Carruth i Herning-målet intet se med masser af spillere foran sig, og pucken sejlede under ham.

Modgang for Herning, der dog var tæt på at udligne i samme sekund, som første periode sluttede. Mathias From bankede pucken på den ene stolpe. 9-4 i skud til Herning, men 1-0 til Esbjerg på måltavlen.

Trætheden meldte sig

Herning kom ok ud til anden periode, men var heldige, da Phillip Schultz brændte en friløber.

Som perioden skred frem, begyndte gæsterne at se trætte ud og havde svært ved at holde fast i pucken. Blue Fox var igen uden de fire angribere Mathias Bau Hansen, Lukas Lundvald, Joachim Linnet og Brett Perlini. Det betød, at Simon Schleicher var eneste mand ud over de tre faste angrebskæder. For et hold, der er vant til køre på med fire kæder, kan det nok mærkes.

Esbjerg kom da også på 2-0 efter et langt angreb, hvor Blue Fox mindst én gang kiksede muligheden for at få pucken ud af zonen. Til sidst kunne backen Jeffrey King banke pucken i nettet fra distancen.

Klar Esbjerg-dominans

Det mål gjorde bestemt ikke noget godt for Blue Fox, der nu virkede rådvilde og lavede mange personlige fejl. Derfor var det heller ikke helt uventet, at Esbjerg Energy scorede til 3-0 kort inden, perioden sluttede. Will Merchant afsluttede forbi Mac Carruth.

En skudstatistik for perioden på 14-3 til Esbjerg afslører klart, hvor dominansen lå.

I sidste periode trak Esbjerg sig lidt tilbage, men satte stadig Mac Carruth på prøver. I den anden ende var det småt med Herning-muligheder, og den sidste sejrschance forduftede, da Phillip Schultz blev spillet helt fri i midtzonen og havde masser af plads til at udplacere Carruth.

Bemærkelsesværdigt faldt de første udvisninger først med 92 sekunder tilbage. Patrick Madsen og Travis Brown røg i totterne på hinanden. Da de var skilt af, var der ved at opstå et større slagsmål, men dommerne valgte ikke at vise flere spillere ud.

Blue Fox skal i ilden igen mandag aften, når bundproppen Rødovre Mighty Bulls kommer på besøg i Kvik Hockey Arena. Det bliver altså første chance for at indlede en ny sejrsstime.

Indlæser debat