Oscar von Oettingen i aktion for Flensburg-Handewitt. Foto: Ritzau Scanpix

Ny forstærkning: HC Midtjylland henter tidligere Flensburg-spiller

HC Midtjylland forstærker truppen med dansk-tyske Oscar von Oettingen

HÅNDBOLD Det er en spiller med kampe for storklubben Flensburg-Handewitt på cv’et, både i den tyske Bundesliga og i Champions League, der fra næste sæson skal spille for HC Midtjylland.

20-årige Oscar von Oettingen og HCM har skrevet under på en to-årig kontrakt. Bagspilleren er født i tyske Husum og har både dansk og tysk statsborgerskab.

Håndboldopdragelsen fik Oscar von Oettingen i Flensburg-Handewitt, hvor han debuterede for førsteholdet som 18-årig.

I efteråret 2021 skiftede han til Mors-Thy, og til sommer går turen altså videre til HCM, som har ledt efter en venstrehåndet bagspiller, der kan supplere Rasmus Madsen på højre back-pladsen.

- Oscar har nogle andre kvaliteter, end Rasmus har. Han er måske nok en mere bevægelig type, vurderer HC Midtjyllands direktør, Peter Andersen.

Han har store forventninger til klubbens kommende spiller.

- Selvom Oscar kun er 20 år, har han allerede prøvet en del i sin karriere. Vi tror på, at vi kan være med til at rykke ham yderligere i de kommende to år, understreger Peter Andersen.

Oscar von Oettingen

Født: 5. februar 2003 (20 år)

Position: Højre back

Højde: 190 centimeter

Nationalitet: Dansk/tysk

Kontrakt med HC Midtjylland fra sommeren 2023 til sommeren 2025

Nuværende klub: Mors-Thy Håndbold

Tidligere klub: Flensburg-Handewitt

HC Midtjyllands trup

Disse spillere er på kontrakt i næste sæson:

Målvogtere: Kim Sonne-Hansen (tilgang fra Fredericia HK), Hans-Christian Borg

Bagspillere: Bjarke Nybo Jørgensen, Rasmus Graffe, Sebastian Wistoft Jensen, Rasmus Madsen, Bertram Simonsen, Christopher Ekmann, Markus Falk Ibsen, Magnus Kronborg (tilgang fra Nordsjælland), Oscar von Oettingen (tilgang fra Mors-Thy)

Fløjspillere: Kasper Kvist, Frederik Sass, Jonathan Sørensen, Magnus Møland, Hector Villadsen

Stregspillere: Valdemar Hermansen, Søren Tau Sørensen (tilgang fra Skive FH)

Disse spillere stopper i HCM efter sæsonen: Jonas Langerhuus (Fredericia HK), Kasper Didriksen (Mors-Thy), Mathias Nikolajsen (HØJ), Mathias Hedegaard (kontraktudløb), Frederik Hummelmose (stopper), Andreas Thomsen (stopper), Jeppe Krogh Ejlersen (stopper), René Villadsen (kontraktudløb)

Uafklaret: Mikkel Madsen, Laurits Kristensen

Få ledige pladser i truppen

Med tilgangen af Oscar von Oettingen er der kun få ledige pladser i HC Midtjyllands trup til den kommende sæson, hvor målet er at sikre sig en returbillet til ligaen.

Klubben mangler at hente en målmand mere samt en stregspiller. Og så er det stadig uafklaret, om playmakeren Mikkel Madsen fortsætter i HCM.

Indlæser debat